سعدمحمدی، سرپرست معاونت معدن و صنایع معدنی وزارت صمت:
در مهلت 15 روزه طرح جدیدی برای بازار فولاد ارائه می کنیم
هفتمین کنفرانس بین المللی استیل پرایس با موضوع نوآوری در تولید و فروش و نگاه ویژه به بازارهای مجازی فولاد تولید فولاد های سبک و عصر آلیاژها در محل هتل المپیک تهران با حضور شرکتهای فولادی و معدنی برگزار شد. اردشیر سعدمحمدی سرپرست معاونت معدن و صنایع معدنی وزارت صمت در این کنفرانس خبر داد: […]
هفتمین کنفرانس بین المللی استیل پرایس با موضوع نوآوری در تولید و فروش و نگاه ویژه به بازارهای مجازی فولاد تولید فولاد های سبک و عصر آلیاژها در محل هتل المپیک تهران با حضور شرکتهای فولادی و معدنی برگزار شد.
اردشیر سعدمحمدی سرپرست معاونت معدن و صنایع معدنی وزارت صمت در این کنفرانس خبر داد: روز گذشته در مجلس طرح عملکردی برای فولاد در دست تهیه بود و به دلیل نیازهای فنی برای مطالعات با انجمن فولاد، نورد، لوله و پروفیل فرصتی داده شد تا ظرف ۱۵ روز برنامه جدید را اعلام کنیم تا تولید، صادرات و فروش بر یک منطقی تدوین شود.
سرپرست معاونت معدن و صنایع معدنی وزارت صمت افزود: امروز یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان فولاد در جهان تولید می شود که بیش از ۵۳ درصد آن یعنی یک میلیارد تن آن در چین تولید می شود و بیش از ۹۰۰ میلیون تن در داخل همان کشور مصرف میشود. انجمن تولیدکنندگان فولاد باید شرایط آینده بازار را رصد کند و اگر قرار باشد تولیداتمان افزایش یافته اما آشنایی با شرایط منطقه نداشته باشیم، نقطه ضعفی برای ما است. برخی کشورهای اطراف ما در حال سرمایهگذاری در طرحهای توسعه هستند و این رصد باید توسط وزارت صنعت و انجمن فولاد انجام شود. کیفیت محصول را طوری تعریف کنیم که در آینده جایگاه بهتری به لحاظ تولید داشته باشیم بعلاوه اینکه آموزش را در تمام سطوح رعایت کنیم تا همه رده های فعال به لحاظ تکنولوژی به روز حرکت کنند.
اردشیر سعد محمدی افزود: در دوسال گذشته بورس بحث سیستم ارزیابی عملکرد نوینی را مطرح کرد که باید شرکتها کارشناسی روزانه شود که البته در حالت فعلی محتمل نیست اما در آینده به آن خواهیم رسید.
وی تشریح کرد: امسال تولید بیش از ۳۱ میلیون تن فولاد را خواهیم داشت. باید به صادرات به عنوان فرصت نگاه کنیم چرا که بحث ارزآوری برای کشور بسیار مهم است. در بحث کنسانتره ۲۷ واحد تولیدی داریم و امیدواریم ظرفیت را تا پایان سال به ۶۸ میلیون تن برسیم. برای رشد در بخش معدن نیازمند رشد و سرمایهگذاری خواهیم بود مجموع عملیات معدنی در سنگان فقط ۱۷۰ میلیون تن است لذا نیازمند سرمایهگذاری هستیم و بایستی یک زنجیره هماهنگ برای رسیدن به یک هدف غایی شکل گیرد. نیازمند ۹.۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری برای زیرساختهای کشور هستیم
سرپرست معاونت معدن و صنایع معدنی وزارت صمت خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد در فضای بینالمللی کار کنیم باید حرف های مشترک فنی با خارجی ها داشته باشیم و بتوانیم در طرح های توسعه از منابع مالی خارجی استفاده کنیم.
سعدمحمدی ظهار داشت: در جهان، قاره آسیا ۷۲ درصد تولید و ۶۸ درصد مصرف جهان را داراست، این آمار در اروپا شامل ۱۱ درصد تولید و ۱۳ درصد مصرف است و در منطقه خاورمیانه ایران ۷۴ درصد تولید، عربستان ۱۲ درصد، امارات ۸ درصد و قطر ۶ درصد تولید را دارا هستند، اما کشورهای یاد شده در حال برنامهریزی برای طرحهای توسعه هستند.
مدیرعامل شرکت ملی مس بیان داشت: برای تولید فولاد، ۱۶۰ میلیون تن سنگ آهن نیاز داریم در حالی که امسال به ظرفیت ۱۱۰ میلیون تنی خواهیم رسید و این اساس طی ۳ تا ۴ سال آینده باید ۶۰ درصد به ظرفیت تولید سنگ آهن اضافه شود. اگر در بخش معدن به دنبال رشد باشیم نیازمند تجهیزات و سرمایه گذاری هستیم.
وی اضافه کرد: ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تن ذخیره قطعی سنگ آهن داریم اما برای ۱۴ تا ۱۵ سال آینده نیازمند توسعه اکتشافات هستیم و باید برنامه مشخص تدوین شده شده داشته باشیم. اکنون در گندله ۱۵ واحد در ۷ استان مشغول به کار هستند، ظرفیت امروز ما ۵۲ میلیون و ۶۵۰ هزار تن است که ۲۰ میلیون و ۹۲۰ هزار تن طرحهای توسعه تعریف شده و در نهایت به ۷۳ میلیون تن خواهیم رسید.
سعدمحمدی گفت: در آهن اسفنجی در ۱۱ استان ۲۳ واحد مشغول به کارند، ظرفیت ۳۵ میلیون تنی داریم و تا پایان سال به ۳۷ میلیون تن خواهیم رسید و با طرح های آتی دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تنی برنامهریزی شده است.
این مقام مسئول تاکید کرد: شناسایی کشورهای واردکننده را در نظر داشته باشیم و مطالعاتی روی نیازهای کشورهای هدف، داشته باشیم. بپذیریم فولاد برای آینده نیازمند هماهنگی وهمدلی است و هر واحد مجزا برای رفع نیاز خود عمل کند ، در آینده همه واحدها به سنگ نیاز دارند. در کنار هم بودن می تواند این بخش را بسیار شکوفاتر از قبل کند.