سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت ملی مس ایران در مجمععمومی عادی سالیانه شرکت ملی مس مطرح کرد:
در شرایط فعلی سرمایهگذاری از استراتژیکترین موضوعات است/ شرکت ملی صنایع مس ایران دارای رتبه سوم در بین شرکتهای بورسی است
امروز 29 تیرماه، مجمععمومی عادی سالیانه شرکت ملی مس برای سال مالی منتهی به 30 اسفند سال 99 برگزار شد.
شیوا نیک وظیفه
دستور جلسه مجمععمومی عادی سالیانه شرکت ملی صنایع مس شامل استماع گزارش عملکرد هیاتمدیره برای سال مالی منتهی به 30 اسفند 99، استماع گزارش حسابرس و بازرس قانونی شرکت در مورد حسابها و عملکرد سال مالی مذکور، بررسی و تصویب ترازنامه و سایر صورتهای مالی مربوط به این سال، تصمیمگیری در خصوص سود تقسیمی، انتخاب اعضای هیات مدیره، انتخاب حسابرس و بازرس قانونی اصلی و علیالبدل برای سال مالی 1400، تعیین روزنامه کثیرالانتشار برای سال مالی جاری بود و مجمع با حضور ۶۴ درصدی سهامداران رسمیت یافت.
سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت ملی مس ایران در این مجمع در ابتدا به بررسی وضعیت مس جهان پرداخت و عنوان کرد: شاهد افزایش تولید کاتد کشورهای دنیا بخصوص چین و شیلی و ژاپن با 57 درصد از کل تولید مس دنیا و آسیا هستیم. در سال 2020 چین 9.5 میلیون تن، شیلی 2.3 میلیون تن و ژاپن 1.5 میلیون تن کاتد مس تولید کردند. پیشبینی میشود سهم چین در سالهای آتی افزایش و سهم شیلی کاهش یابد. در همین حال چین 12 میلیون تن مصرف میکند و بنابراین بزرگترین واردکننده است. آمریکا و آلمان با مصرف 1.5 میلیون تن و 900 هزار تن در رتبههای بعدی مصرف قرار دارند.
وی افزود: سالانه در حدود 640 هزار تن به مصارف مس دنیا افزوده می شود که در حدود 2.7 درصد است. تا سال 2050 سرمایهگذاری 4 هزار میلیارد دلاری روی زیرساختها به ویژه حوزه انرژیهای تجدیدپذیر صورت خواهد گرفت که نشان از تقاضای بالا برای مس خواهد بود. کشورهای همسایه سرمایهگذاریهای عظیمی روی انرژی تجدیدپذیر به ویژه خورشیدی صورت دادهاند. در شرکت مس نیز باید به دنبال سرمایهگذاری روی انرژیهای تجدیدپذیر باشیم.
سعدمحمدی خاطرنشان کرد: پیش بینی افزایش نیاز به مس پالایش شده در دنیا در 15 سال آینده، 6 میلیون و 350 هزار تن است. در دنیا 199 پروژه سرمایهگذاری محتمل و ممکن برای مس در حال انجام است. در مجموع 10 میلیون و 600 هزار تن تولید جدید تا سال 2031 اتفاق خواهد افتاد که کشور ما بخشی از این افزایش تولید را بر عهده خواهد داشت. سرمایهگذاری در زمان جاری از استراتژیکترین مسائل است که باید اتفاق بیفتد.
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران به وضعیت سرمایه گذاری در کشور اشاره کرد و گفت: در ایران چهار میلیارد دلار سرمایهگذاری صورت خواهد گرفت و 246 هزار تن به میزان تولید اضافه خواهد کرد. به عبارتی هشت هزار دلار به ازای هر تن سرمایهگذاری صورت می پذیرد. در حال حاضر دنیا به سمت معادن زیرزمینی خواهد رفت و ما نیز در معادن میدوک به سمت معادن زیرزمینی خواهیم رفت.
وی در ادامه به شرح وضعیت شرکت ملی مس ایران پرداخت و گفت: به بالاترین رکورد برداشت سنگ سولفور به میزان 53483 هزار تن از زمان راه اندازی شرکت تاکنون دست یافتیم و همچنین به بالاترین رکورد تولید کنسانتره مس به میزان 1200249 تن از زمان راه اندازی شرکت تاکنون دست یافتیم. در سال قبل با فروش 18 هزار میلیارد تومان در بازارهای صادراتی و 23 هزار و 790 میلیارد تومان در بازار داخلی رکورد زدیم.
سعدمحمدی اظهار داشت: سال 99 با تلاش کارکنان صنعت مس یک میلیارد تن ذخیره جدید با عیار متوسط نیم درصد اکتشاف و به داراییهای برترین شرکت بازار سرمایه کشور اضافه شد. در سال 99 موفق به انجام 100 هزار متر حفاری اکتشافی شدیم که نسبت به سال 1398 رشد 50 درصدی و نسبت به سال 1397 رشد 250 درصدی داشته است. ذخیره شرکت مس در سال گذشته از 8 میلیارد تن عبور کرد که افتخار بزرگی برای بخش معدن است. البته در سال 1398 نیز ما موفق به اضافه کردن 523 میلیون تن ذخیره جدید شدیم. معدن مس سریدون با ذخیره یک میلیارد و 250 میلیون تن با عیار 0.48 درصد کشف کردیم و تا پایان سال ذخیره آن به یک میلیارد و 500 میلیون تن خواهد رسید و پروژه تولید کنسانتره از آن را تعریف خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: با اجرای پروژهها و دستیابی به اهداف، به فروش چهار میلیارد دلار در چهار سال آینده دست خواهیم یافت و جزو پنج شرکت برتر در دنیا خواهیم بود. شرکت مس 110 هزار میلیارد تومان پروژه در دست اقدام دارد و با برنامهریزیهای صورت گرفته به ویژه با کسب درآمد، پروژهها قابل انجام خواهد بود.
مدیر عامل شرکت ملی مس ایران بیان داشت: در بخش تولید در سال گذشته شرکت مس موفق به ثبت رکورد تولید 280 هزار و 281 تن کاتد مس شد. این رکورد برای اولین در تاریخ شرکت مس به ثبت رسید. درواقع این رکورد با 12 درصد رشد نسبت به رکورد قبلی در سال 98 به ثبت رسید. در تولید آند نیز با 16.8 درصد رشد رکورد جدیدی نسبت به سال 1398 به ثبت رساندیم. 355 هزار و 611 تن آند تولید شد که اتفاق مهمی بود. در سال گذشته بیش از 184 میلیون تن عملیات معدنی در شرکت مس انجام شد. در تولید کنسانتره نیز با یک میلیون و 200 هزار تن موفق به ثبت رکورد شدیم. این رقم در سال 98 به میزان یک میلیون و 180 هزار تن بود.
وی مطرح کرد: تلاش میکنیم در پروژههای درآلو و دره زار در سال جاری به نتیجه برسیم و شاهد بهرهبرداری از این پروژهها باشیم. البته در چاه فیروزه با توجه به سرمایهگذاری مشترک از برنامه عقب هستیم. احداث کارخانه فلوتاسیون سرباره سرچشمه در دستور کار است و از این جهت اهمیت دارد که بدون سرمایهگذاری روی معدن و تامین خوراک، ماده اولیه بدون پرداخت هزینه حقوق دولتی ماده اولیه در دسترس خواهد بود. احداث فاز سوم سونگون در دستور کار است و امیدواریم به تولید 100 هزار تن کاتد در آذربایجان دست یابیم و بخشی از بازار ترکیه را در دست بگیریم.
سعدمحمدی در آخر عنوان کرد: عملکرد فملی را در سال ۹۹ مثبت ارزیابی میکنم. شرکت ملی صنایع مس ایران دارای رتبه ۳ در بین شرکتهای بورسی در کشور است. شرایط شرکت با برنامه ریزی ها روند صعودی دارد. ۱۵ دستگاه اکتشافی دنیا خریداری کردیم که انشااله به زودی وارد کشور خواهد شد.
.
.
.
.
.
.
آنچه در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات …
جلسه مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری…
سود قابل توجه مجامع عمومی عادی سالیانه شركتهای چادرملو و گلگهر/ …
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فولاد خوزستان برگزار شد
آنچه در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت معدنی و صنعتی گلگهر گذشت