معاون تکنولوژی فولاد مبارکه در گفتگو با معدن نامه مطرح کرد؛
حمایت هزارمیلیاردتومانی فولاد مبارکه از 30 شرکت فناور
معاون تکنولوژی شرکت فولاد مبارکه از حمایت هزارمیلیاردتومانی فولاد مبارکه از 30 شرکت فناور طی دو سال اخیر خبر داد.
آیلین سیروس: شرکت فولاد مبارکه در حوزه فولاد و صنایع معدنی از شرکتهای ممتاز و پیشرو بوده که با توجه به رشد تکنولوژی و فناوری در دنیا این شرکت طی سالهای اخیر تمرکز اصلی خود را در حوزه فناوری و حمایت از شرکتهای فعال در این حوزه قرار داده است.
در این خصوص معاون تکنولوژی شرکت فولاد مبارکه گفت: در دنیای امروز و رشد تکنولوژی در دنیا، تمرکز اصلی فولاد مبارکه شرکتهای فناور و دانشبنیان است.
محمد ناظمی هرندی بابیان اینکه طی دو سال گذشته حمایت فولاد مبارکه از شرکتهای دانشبنیان و حوزه تکنولوژی چندین برابر شده است به معدن نامه گفت: فولاد مبارکه با بودجه هزارمیلیاردتومانی که توسط هیئتمدیره فولاد مبارکه مصوب شد طی دو سال اخیر حدود 30 شرکت یا طرح فناور را حمایت کرده و تمرکز اصلی خود را بر فعالیت شرکتهای در این حوزه قرار داده است.
وی ادامه داد: اولین وظیفه ما پشتیبانی از تمامی واحدهای تولید است تا به بهترین شکل صورت گیرد بنابراین مأموریت اصلی فولاد مبارکه تولید بوده و قاعدتاً اولین وظیفه ما این است که این پشتیبانی را بهخوبی انجام دهیم.
هرندی در ادامه بابیان اینکه حوزه تکنولوژی فولاد مبارکه دارای واحدهای مختلفی است گفت: از واحد استراتژی سازمانی و تعالی سازمانی که وظیفهاش رصد دائمی محیطهای فولاد مبارکه و تدوین بهروز اهداف و برنامههای استراتژی شرکت است تا فراتر از آن؛ که گام اول کسب اطمینان ما از اینکه برنامههای فولاد مبارکه متناسب با تغییرات محیطی نیز در تغییر و تحول است.
معاون تکنولوژی شرکت فولاد مبارکه در ادامه بیان کرد: فراتر از این کار جدیدی که طی دو سال گذشته بهصورت جدی دنبال کردهایم ایجاد یک همسویی استراتژیک در سطح گروه فولاد مبارکه بوده یعنی با توجه به اینکه فولاد مبارکه دارای بیش از 100 شرکت کوچک و بزرگ است برای اینکه تمامی این شرکتها به شکل یک هلدینگ واقعی و موفق حرکت کنند باید همراستای یکدیگر عمل کرده که در این زمینه بهصورت جدی درحرکت هستیم.
وی افزود: همچنین در حوزه تعالی سازمانی تمامی شرکتها را ملزم به رعایت تمامی استانداردها کرده و برای آنها پلن گذاری مشخص تدوین کردهایم به عبارتی تعالی سازمانی در بیش از 100 شرکت کوچک و بزرگ گروه با هدف بهبود مستمر و حرکت به سمت استاندارهای جهانی به طور کامل در حال انجام است. در حوزه سیستمهای فناوری ارتباطات و اطلاعات تمامی شرکتها با داشتن برنامه جدی در فعالیت هستند؛ درواقع عملاً در فولاد شرکتی نداریم که بدون سیستمهای مبتنی بر فناوری ارتباطات و اطلاعات فرایندهایش را دنبال کند و این از وظایف اصلی شرکت تخصصی ما (ایریسا) است.
ناظمی هرندی بیان کرد: به نظر من فولاد مبارکه که در حوزه معدن و صنایع معدنی شرکت ممتازی است در حوزه فناوری نیز بهعنوان شرکت پیشتاز درحرکت است.
هوش مصنوعی و هوشمند سازی مهمترین چالش حوزه فناوری
بر اساس این گزارش با توجه به برگزاری شانزدهمین نمایشگاه متالکس که 6 تا 9 شهریور در اصفهان برگزار شد و فولاد مبارکه از میزبانان این نمایشگاه تخصصی بود با معاون تکنولوژی شرکت در خصوص نیز به گفتگو پرداختیم.
محمد ناظمی هرندی در خصوص برگزاری همایش تخصصی متالکس اصفهان گفت: در این همایش که برای نخستین بار برگزار شد چالشهای جدی صنعت فولاد ایران موردبررسی قرار گرفت از صاحبنظران سطح ملی دعوت شد برای تبادلنظر در این حوزه که به نظرم برنامه و رویداد بسیار مثبتی در این حوزه بود.
وی در خصوص پنلهای تخصصی همایش بیان کرد: در پنلهای تخصصی به موضوع سیاستگذاری و نظام حکمرانی در صنعت فولاد پرداخته شد؛ چالشهای زیرساختی بهویژه در حوزه انرژی و حملونقل موردتوجه صاحبنظران قرار گرفت، نحوه تأمین مواد و مشکلات کمیت و کیفیت تولید پرداخته شد؛ درنهایت در پنل انتهایی بهضرورت ارتقای تکنولوژی، هوشمند سازی و نیل به موفقیت در آینده موردبحث قرار گرفت.
هرندی در پاسخ به این سؤال که چه نتایجی در پنل نهایی بهویژه موضوع تکنولوژی و هوشمند سازی به دست آمد گفت: ارتقای تکنولوژی از مواردی است که باید در اولویت تمامی حوزهها قرار گیرد زیرا مطابق اتفاقی که در سطح دنیا در حال وقوع است باید حرکت کنیم. چالشهایی که قبل از این پنل مطرح شد مربوط به عدم توازنها در توسعه کشور بود اما در این حوزه باید توجه داشت که مسائلی در حوزه فولاد وجود دارد که فراتر از کشور بوده و ما با دنیا در چالش هستیم؛ ازجمله مهمترین آنها حوزه هوش مصنوعی و هوشمند سازی است که امروزه شاهد این هستیم کسبوکارها ازجمله صنعت فولاد در تمامی دنیا مخاطب آن هستند.
وی افزود: این پنل به این موضوع پرداخت که بحث تحول دیجیتال و هوشمند سازی در صنعت فولاد چیست و احیاناً صنایع فولاد دنیا در این حوزه چهکارهایی انجام دادهاند.
معاون تکنولوژی فولاد مبارکه بیان کرد: البته تحول دیجیتال در فولاد مبارکه، با توجه به چشمانداز توسعه این شرکت، به یک ضرورت اجتنابناپذیر تبدیلشده است؛ بااینحال، همانند بسیاری از سازمانها فولاد مبارکه نیز با چالشهایی همچون مقاومت در برابر تغییر و نگرشهای سنتی در اجرای این تحول روبرو است.