حمایت ریوتینتو از معدن سنگ آهن غول پیکر سیماندو
هیئت مدیره گروه ریوتینتو حمایت خود را از توسعه پروژه سنگ آهن سیماندو در گینه، بزرگترین منبع دست نخورده جهان از عنصر کلیدی فولادسازی، اعلام کرده است.
به گزارش پایگاه خبری معدننامه، ریوتینتو نیمی از ذخایر سیماندو را کنترل می کند که به دلیل اختلافات بر سر حقوق مالکیت و سرمایه گذاری های کلان مورد نیاز برای استخراج و انتقال سنگ معدن، سال ها در بلاتکلیفی به سر برد. این پروژه می تواند پیامدهای بزرگی برای بازار سنگ آهن داشته باشد – سهم ریو از ذخایر می تواند سالانه بیش از 100 میلیون تن سنگ معدنی با بالاترین کیفیت را به ارمغان بیاورد، درست همانطور که بیشتر در صنعت انتظار دارند تقاضا افزایش یابد.
توسعه سیماندو دومین پیروزی بزرگ برای یاکوب استاشولم، مدیر اجرایی، پس از انعقاد قراردادی با مغولستان در اوایل سال جاری بر سر پروژه برجسته مس ریو خواهد بود. از زمانی که کمی بیش از یک سال پیش سکان هدایت شرکت را بر عهده گرفت، مدیر عامل شرکت، حرکت پروژه های متوقف شده را در اولویت قرار داد و در عین حال اعتبار شرکت را پس از یک سری اشتباهات بازسازی کرد.
ریو قبلاً برای رسیدن به توافق با یک کنسرسیوم رقیب که نیمی دیگر از پروژه را توسعه میداد بر روی ساخت یک راهآهن 650 کیلومتری (404 مایلی) که معدن را به یک بندر برنامهریزیشده متصل میکرد، تلاش میکرد. این تنش ها در ماه گذشته پس از میانجیگری دولت گینه برای توافق بین دو طرف کاهش یافت.
سیمون تامپسون، رئیس هیئت مدیره ریو در مجمع عمومی سالانه این شرکت گفت: «هیئت مدیره به طور اصولی مسیر توسعه پروژه سنگ آهن سیماندو در گینه را تأیید کرده است.
استاشولم در دسامبر با رئیس جمهور گینه دیدار کرد تا به توافق بر سر سیماندو کمک کند. تولید می تواند از سال 2026 آغاز شود.
در حالی که هیئت مدیره حمایت ضمنی خود را ارائه کرده است، هنوز تضمینی برای ادامه پروژه نیست. تأیید کامل هیئت مدیره باید منتظر جزئیات بیشتر در مورد هزینه ها و توافقنامه زیرساخت باشد، در حالی که توسعه سیماندو بارها به دلیل اختلافات قانونی و تغییرات دولتی در گینه به تعویق افتاده است.
سیماندو به چهار بلوک تقسیم می شود که 1 و 2 توسط کنسرسیوم تحت حمایت شرکت های چینی و سنگاپوری کنترل می شود، در حالی که ریوتینتو و شرکت آلومینیوم چین، معروف به Chinalco، مالک بلوک های 3 و 4 هستند.
در حالی که استاشولم معدن مس مغولستان و سیماندو را با موفقیت به جلو برده است، عقبنشینیهایی نیز وجود داشته است. در ژانویه، دولت صربستان برنامه های ریو برای ساخت بزرگترین معدن لیتیوم اروپا را به دنبال مخالفت با توسعه در میان جامعه محلی مسدود کرد. این شرکت پیش از اخذ تمامی مجوزهای مورد نیاز خود، اعلام کرده بود که قصد دارد معدن را بسازد.
روز پنجشنبه، الکساندر ووچیچ، رئیس جمهور صربستان گفت که مسدود کردن معدن یک اشتباه است، اما گفت که در حال حاضر امکانی برای تغییر این تصمیم نمی بیند.
ریو پس از از دست دادن کار قبلی خود در پی تخریب یک پناهگاه صخره ای 46000 ساله بومیان، استاشولم را ارتقا داد تا به بهبود شهرت آن کمک کند.
.
.
.
.
.
.