جنبو جوشی در بازار فولاد
شیوا نیک وظیفه – طبق اخبار مربوط به برجام همچنان چند مشکل اصلی بین ایران و آمریکا پا برجا است و اصلی ترین پارامتر موثر در روند بازارهای داخلی در چند روز گذشته هم خبر بازگشت احتمالی طرفین به برجام بود.
اکنون با انتشار اخبار شب گذشته مبنی بر بازگشت تیم ها به کشورهایشان قضیه قدری پیچیده تر شد. طرفین آمریکا و اروپا مدعی هستند پیش نویس قطعی است و قابل تغییر نیست اما ظاهرا طرف ایرانی به دنبال امتیاز بیشتر است. در این شرایط سه احتمال وجود دارد، کوتاهترین و خوشبینانه ترین تحلیل اینست که ایران قبل از نشست بعدی شورای حکام و پیچیدهتر شدن قضیه هستهای به پیشنویس فعلی پاسخ مثبت دهد و تحلیل میانه اینست که برای اخذ امتیاز بیشتر از دید ایران (که عملا اعطای امتیاز بیشتر از جانب امریکا و اروپا منتفی است و پیش نویس قطعی است)، امضای پیشنویس به بعد از نشست حکام و واکنش احتمالی آژانس و شورای حکام به وضعیت فعلی پرونده ایران و قبل از انتخابات میان دوره ای در نوامبر (آبان) موکول شود و بدترین تحلیل اینست که هیچ توافقی در کار نباشد که وابسته به سه احتمال فوق؛ بازار ارز در کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت قابل تفسیر و تحلیل است، قطعا بهترین تاثیر کاهشی در بازار ارز با اتفاق اول و بدترین تاثیر افزایشی با اتفاق سوم در ارتباط است.
در بازار فولاد نیز به نظر نمی رسد در کوتاه مدت و با شرایط فعلی سیاسی ظرف دو هفته آینده توافقی در کار باشد و بازار ارز قصد کاهش از کانال ۳۲ را داشته باشد. با توجه به اعمال دامنه مثبت و منفی ۳ درصد، احتمالا ظرف این هفته و هفته آینده با عدم وصول توافق برجامی، احتمال اعمال دو دامنه مثبت ۳درصد روی برخی از اقلام مثل شمش های اعتباری و سبد میلگردهای اعتباری لحاظ خواهد شد. با این روال در هفته بعد کف پایه شمش فولادی به کانال ۱۳ هزار تومان و کف پایه میلگرد به کانال ۱۴۵۰۰ تومان خواهد رسید که موجب می شود کف قیمت میلگرد بورسی مجدد به کانال ۱۶ هزار تومان وارد شود. مساله اینجاست که در هفته سوم هم خریداران ریسک خرید داخلی با قیمتی حدودا ۵تا ۱۰ درصد فراتر از قیمت های صادراتی را خواهند کرد و یا مجدد بازار داخلی وارد یک دوره رکود جدید خواهد میشود.
هفته ای که گذشت قیمت شمش با اتفاقاتی که در بورس کالا افتاد در اواخر هفته کمی بهبود یافت بازار اطمینان خاطر پیدا کرد که روند نزولی قیمت متوقف شده است در بازار خارجی هم عملاً همین اتفاق افتاد. قیمت میلگرد هم پس از روند دو سه ماه گذشته با اعلام تثبیت قیمت در بورس کمی بهبود یافت و امیدواری به بازار برگشت، در نهایت بورس کالا حاضر شد تا این را بپذیرد که وضعیت اقتصاد داخلی نباید با شرایط بازار جهانی گره بخورد و به همین دلیل فرمول قیمت گذاری را عوض کرد در نتیجه امیدهای منفی از بازار رفت و باعث شد تا جنب و جوشی به بازار برگردد. تاثیر این اتفاق در شهریور ماه ملموس تر خواهد بود.
.
.
.
.
.
.