در نشست بررسی توسعه فعالیت های معدنی و پایش اقدامات ایمیدرو در استان فارس مطرح شد:
جعفری: فعالسازی ۱۹ معدن در استان فارس طی ۱۰ ماهه امسال/ فعالیت های اکتشافی ایمیدرو در فارس توسعه می یابد
رییس هیات عامل ایمیدرو ضمن اشاره به گسترش برنامه های اکتشافی ایمیدرو در استان فارس، اعلام کرد: در راستای اجرای طرح احیای معادن کوچک، ۱۹ معدن طی ۱۰ ماهه امسال در استان فارس فعال شد.
به گزارش پایگاه خبری معدننامه به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، وجیه الله جعفری عصر چهارشنبه در جلسه توسعه و گسترش فعالیت های معدن و صنایع معدنی و پروژه های زیربنایی در دست اجرای ایمیدرو در استان فارس که با حضور استاندار این استان برگزار شد، افزود: در راستای احیای معادن، توسعه زیرساخت ها و اکتشافات در فارس، در شمال استان انتظارات بیشتری نسبت به دیگر محدوده ها برای شناسایی پتانسیل های فلزی داریم.
وی گفت: امیدواریم مطالعات و عملیات ژئوفیزیک و همچنین تحلیل های مرتبط با دیگر نقاط استان تسریع یابد تا شاهد خروجی های بهتری باشیم و اکتشافات را گسترش دهیم.
توسعه اکتشافات در استان
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: اکتشاف، آغاز فعالیت های معدنی است و در ادامه باید زنجیره های بعدی را تکمیل کنیم. ایمیدرو این موضوع را در استان طی سال های گذشته تا حدودی عملیاتی کرده است و این سازمان و شرکت های تابعه با بسترسازی استانداری، آماده توسعه اکتشافات در هر حوزه ای است.
وی افزود: در این راستا بخش خصوصی در هر نقطه ای تمایل به مشارکت داشته باشد، ایمیدرو حمایت های لازم به ویژه در بخش زیرساخت را خواهد داشت.
تولید سیانید سدیم برای نخستین بار فارس
رییس هیات عامل ایمیدرو در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تولید محصولی راهبردی در فارس که پیش از این واردات آن با قیمت های بالا انجام می شد، گفت: تولید سیانید سدیم ۹۸ درصد با سرمایه گذاری بخش خصوصی و حمایت ایمیدرو در استان فارس عملیاتی شد.
جعفری افزود: در مقطعی با هزینه های بسیار بالا، واردات این محصول انجام می شد و حتی برای واردات آن قیمت ها به طور چشمگیری افزایش می یافت. ایمیدرو پیگیر تحقق برنامه ها در توسعه تولید سیانید سدیم است و تامین آن در داخل کشور، یک اقدام برجسته محسوب می شود.
توسعه زیرساخت ها رییس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: توسعه زیرساخت ها در منطقه ویژه اقتصادی لامرد و مشارکت در احداث جاده نی ریز – خرامه از اقدامات توسعه ای ایمیدرو در استان فارس به شمار می رود. به گفته وی، در راستای اجرای طرح احیای معادن کوچک، توسعه زیرساخت ها از محل اعتبارات این سازمان را مورد توجه قرار داده ایم.
تامین مالی جعفری گفت: تامین مالی توسط ایمیدرو از دو طریق برنامه ریزی شده است. نخست از طریق سپرده شرکت های بزرگ معدنی در بانک ها که در قالب “طرح تام” مورد توجه است که بر این اساس بانک ها اقدام به ارایه تسهیلات به این بخش می کنند.
جعفری ادامه داد: صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی نیز ظرفیتی برای تامین مالی در طرح احیای معادن کوچک و احداث واحدهای فرآوری کوچک محسوب می شود که سرمایه آن از ۳۵۰ میلیارد تومان تا ۱۶۰۰ میلیارد تومان افزایش می یابد تا ایمیدرو اقدامات حمایتی خود را در حوزه داشته باشد.
وی افزود: همچنین طرح وزارت صنعت، معدن و تجارت با عنوان آمایش استان ها و شهرستان ها، واحدهای معدنی و صنایع معدنی را شامل می شود و در قالب بسته های مختلف، تامین مالی و حمایت های لازم برای تکمیل طرح ها را دربر می گیرد.
تکمیل طرح ها و حل مشکلات اولویت دار
معاون وزیر صمت اعلام کرد: ایمیدرو با هدف تحقق برنامه تکمیل طرح ها و با جذب مشاور، راهکارهای حمایتی خود را در حوزه هایی همچون حل مشکلات بازار، نقدینگی، تامین ماشین آلات و… عملیاتی کرده است و استان فارس به جهت ظرفیت های بالقوه معدنی، در اولویت قرار دارد. وی گفت: از سوی دیگر در بخش زیرساخت، عملیات خط انتقال آب خلیج فارس به صنایع منطقه لامرد در دستور کار این سازمان است.
ظرفیت های بالقوه نیکل و کبالت در فارس
وجیه الله جعفری اظهار داشت: فارس دارای ظرفیت های قابل توجه نیکل و کبالت است و در صورت صدور مجوزهای لازم برای توسعه اینگونه معادن، ایمیدرو آمادگی خود را اعلام کرده است که نیاز به حمایت های استان دارد.
توسعه با امضای تفاهم نامه ۳ جانبه
وی افزود: ایمیدرو بسترساز توسعه است و اکتشاف امری است که به عنوان زیربنای توسعه باید در اولویت برنامه ها قرار بگیرد. طبق تفاهم نامه سه جانبه بین ایمیدرو، استانداری فارس و سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس، مطالعات طرح ها و به تبع آن توسعه فعالیت های معدنی به ویژه در زیرساخت ها گسترش خواهد یافت.
جعفری گفت: استان فارس به هر میزان دارای طرح های توسعه معادن باشد، ایمیدرو آمادگی دارد تا با جذب و معرفی مشاور، برنامه های مطالعاتی و تسریع در روند فاز اجرا را به سرانجام برساند.
–
–
–
–
–