توقف بازار مقاطع در کانالهای فعلی/ قطع برق در واحدهای تولیدی عرضه را تحت فشار می گذارد
شیوا نیک وظیفه- ابتدای هفته با تحرک کم در بازار آغاز شده است و نرخ ارز نسبت به روز پنجشنبه کاهش جزئی داشته است به علاوه اینکه احتمال کاهش نرخ های پایه نیز هست که باعث کاهش تحرکات در بازار مقاطع شده است.
امروز کف قیمت میلگرد در کانال 15 هزار و 200 و کف قیمت شمش در کانال 14 هزار و 100 است به نظر می رسد بازگشت رونق به معاملات منوط به شکستن مقاومت های بعدی دلار باشد البته عوامل اثر گذار بر بازار موارد دیگری را نیز شامل می شود. از جمله قیمت های CIS که شیب بلند مدت آن افزایشی دیده می شود؛ طبق آخرین تغییرات این حوزه، شمش ۶۲۰ دلار و میلگرد ۷۲۰ دلار است. قیمتهای جهانی هم از دیگر عوامل است که شواهد حاکی از ادامه روند افزایشی کامودیتی ها در بلندمدت است البته روند قیمت در بازارهای جهانی طی دو هفته گذشته با ثبات همراه بوده و نوسان محدودی را تجربه کرده است. با توجه به حجم پول چاپ شده در سطح دنیا احتمال کاهش قیمت در کوتاه مدت ضعیف است. دلار نیمایی هم به عنوان دیگر عامل تاثیر گذار است. برخلاف ماههای قبل که شاهد ورودی خوب دلار به سامانه بودیم، به دلیل اوج گرفتن مجدد کرونا، ناامنی در افغانستان و قرار گرفتن عراق در ماههای گرم و… شاهد کاهش صادرات غیر نفتی و کاهش ورودی دلار به سامانه نیما بودیم و وارد کنندگان از طولانی شدن پروسه ثبت سفارش و تخصیص ارز به بیش از ۳ ماه خبر می دهند، همین طولانی شدن زمان، تقاضا در سامانه نیما را کاهش داده و شاهد هستیم اکثر تقاضا روی سامانه سنا ثبت می گردد. این امر سبب افزایش بیشتر قیمت اسکناس و افزایش غیر معقول قیمت بین دو سامانه نیما و سنا شده است و در نتیجه این توضیحات شاهد هستیم قیمت فعلی نیما یک قیمت غیر واقعی و غیر کار بردی است.
در نهایت با تمام عوامل ذکر شده شاهد توقف بازار مقاطع در کانالهای فعلی و رکود در این حوزه هستیم. قیمت غیر واقعی نیما، کاهش تقاضای موثر بواسطه رکود بازار مسکن و انتظار مصرف کنندگان برای تعیین تکلیف برجام و کاهش احتمالی نرخ ها که این مساله نمی تواند زیاد پایدار بماند چرا که ارزهای وارد شده در صورت تبدیل به ریال خود باعث افزایش پایه پولی خواهد گردید. با توجه به نیاز واحدهای تولیدی به تسهیلات بانکی برای به حرکت در آمدن چرخ اقتصاد این امر دور از انتظار نیست.
در مقابل عوامل تاثیرگذاری نیز هست که امکان دارد بازار را همچنان افزایشی نگه دارد و یا از افت قیمت آن جلوگیری نماید اولین مورد خروج هند از شرایط پاندمی است. این امر باعث می گردد که نقش هند به عنوان یک عرضه کننده فولاد در صحنه بین المللی کمرنگ گردد. دومین مورد افزایش قیمت نفت است که تاثیر گذار روی تمام کالاها و مهمتر از همه کرایه حمل است. سومین عاملی که بسیار مهم است راه افتادن چرخه تولید در ایران است که باعث افزایش تقاضا در بازار داخلی خواهد شد. مساله مهم دیگر قطع برق در واحدهای تولیدی است که باعث کاهش تولید خواهد شد و عرضه را تحت فشار می گذارد.
تأثیر کاهش احتمالی تحریمها و رفع موانع بانکی بر صادرات فولاد
بومیسازی تنها مسیر تحقق افق چشمانداز ۱۴۰۴ صنعت فولاد است
پول های سرگردان به سمت رمز ارزها رفته است/ بازار فولاد تحت تاثیر فضای …
ادامه روند افزایش قیمت محصولات فولادی/ تاثیر افزایش هزینه برق و گاز …