اکبریان، رئیس انجمن سنگ آهن ایران مطرح کرد:
تلاش شود با یک اتحاد، توسعه در کل زنجیره فولاد رقم بخورد
اکبریان، رئیس انجمن سنگ آهن ایران مطرح کرد:
تلاش شود با یک اتحاد، توسعه در کل زنجیره فولاد رقم بخورد
شیوا نیک وظیفه
رئیس انجمن سنگ آهن ایران به جایگاه زنجیره آهن و فولاد در تولید، اشتغال و ارزآوری برای کشور اشاره کرد و توسعه این زنجیره مهم وارزشمند را در گرو توجه همهجانبه به تمامی حلقههای زنجیره از معدن تا محصولات نهایی و همچنین توسعه یکپارچه آنها دانست.
اکبریان عنوان کرد: سالهاست بحث عرضه سنگ آهن به سوال بزرگی تبدیل شده و برای رفع چالش های زنجیره نیز مورد هدف قرار گرفته،به طوریکه صادرات آن محدود و در مواردی ممنوع شده است، این اقدامی است که در هیچ کشوری حتی در زمان جنگ هم رخ نمی دهداما در حوزه سنگ آهن در سالهای اخیر در صادرات این محصول لحاظ شده است. درحالیکه هزینه های تولید و استخراج سنگ آهن درکشور روزانه با افزایش قابل توجهی روبرو می شود، در مقابل این افزایش هزینه های تولید، یک بازار فروش داخلی و خارجی وجود داردکه بخش داخلی درگیر دستورات برای قیمت و عرضه است و صادرات نیز برای تجار در بخش خارجی به خاطر سیاست های اشتباه بامشکلات زیادی مواجه است. تولیدکنندگان را به بهانه خام فروشی از صادرات منع کرده اند و اگر هم اجازه این کار را بدهند تولید کنندهباید مالیات سنگینی پرداخت کند و به صورت کلی نمی توانند به بازار خارجی فکر کنند.
وی با اشاره به صادرات فولادی ها و دسترسی بالای آنها به بازارهای صادراتی گفت: 40 درصد محصولات فولادی با نرخ های بالا صادرمی شود و امیدواریم فولادی ها همانند زمانی که صادر می کنند و قیمت های بالای جهانی را کسب می کنند، در زمان خرید مواد خام وسنگ آهنشان نیز نسبت به تعدیل نرخ های سنگ آهن گلایه نکنند و تلاش شود با یک اتحاد، توسعه در کل زنجیره فولاد رقم بخورد.
وی عنوان کرد: میزان خسارات وارده از این تصمیمات برای تولیدکنندگان این بخش توسط انجمن سنگ آهن ایران محاسبه شده و آمار آنهم قابل ارائه است که اگر این اعداد محاسبه شده به جای خسارت، وارد مدار تولید در بخش معدن می شد و صرف اکتشافات و تکمیلتجهیزات صنایع معدنی شده بود شاهد تاثیر آن در حوزه و توسعه معادن می بودیم. در سال گذشته تحریمها سنگینتر و سختتر شده وهماکنون معدنداران برای واردات و نوسازی ماشینآلات مورد نیازشان با مشکل مواجه هستند. نتیجه عملکرد دولت باعث شده که هزینهتولید و صادرات در کشور بالا برود و تولیدکنندگان هم مواد مورد نیاز خود را گرانتر میخرند .
ريیس انجمن سنگ آهن ایران افزود: خواسته ما این بود که تصمیمات در زنجیره منصفانه باشد و هر طریقی برای عرضه و کشف قیمتدر یکی از حلقه ها در نظر گرفته می شود تمامی حلقه ها تابع همان دستورکار باشند در حالیکه قیمت های دستوری و ممانعت هایصادراتی همیشه گریبانگیر ابتدای زنجیره بوده است. در نهایت با ابلاغ شیوه نامه معاونت اقتصادی ریاست جمهوری قدم رو به جلوییبرداشته شد هرچند که ایراداتی به این شیوه نامه نیز وارد بود اما نگاه یکسان به کل زنجیره، اقدامی مثبت است.
مهرداد اکبریان رئیس انجمن سنگ آهن گفت: همان طور که فولادى ها اجازه کشف عادلانه قیمت محصولاتشان در بورس کالا را دارند کهروندى منطقى است، سنگ آهنى ها نیز باید بتوانند محصولشان را در فضای رقابتى بورس بفروشند تا توسعه صنعت فولاد شامل کلزنجیره شود؛ از این رو اتحاد میان فعالان صنعت به توسعه کل زنجیره فولاد منجر مى شود.
اکبریان اظهار داشت: البته با کشف قیمت هایی که در معاملات اخیر سنگ آهن در بورس کالا اتفاق افتاده است باز هم سنگ آهنی هامتضرر هستند چراکه هزینه های تمام شده در شرایط فعلی کشور نسبت به پنج یا شش ماه پیش افزایش چشمگیری داشته است. ازسوی دیگر علیرغم افزایش چشمگیر قیمت های جهانی در فولاد، گندله، کنسانتره و سنگ آهن اما متاسفانه دولت با منع صادراتمحصولات معدنی و سنگ آهن سبب شده معدن دار و فعالان حوزه معدن از این افزایش قیمت ها و ارزآوری برای کشور و تحولاتی که درحوزه معدن می توانستند ایجاد کنند، بهره نبرد؛ در نتیجه این تحولات، تلاش ما اصلاح معاملات داخلی با فولادی ها است.
رئیس انجمن سنگ آهن ایران تصریح کرد: تاکنون سنگ آهن به صورت تماما توافقی به فولادی ها فروخته شده اما به دلیل افزایش قیمتها در بازار جهانی از یک طرف و بالا رفتن هزینه های تولید از طرف دیگر، کمترین کاری که می توان برای بخش معدن انجام داد ایناست که فولادی به خواسته چندین ماهه سنگ آهنی ها احترام بگذارند و قیمت های خرید را نسبت به پارسال افزایش دهند. نه اینکه باکوچکترین افزایش قیمت در معاملات سنگ آهن در بورس کالا شاهد اعتراض برخی فعالان باشیم. این اعتراض کاملا غیرمنطقی است واگر بخواهند به این رویکرد خود ادامه دهند باعث خسارت و رکود در بخش معدن خواهد شد که در آینده دود آن نیز به چشم صنعت فولادخواهد رفت. در جلسات با سیاست گذاران از مجلس گرفته تا مسئولان وزارت صمت بحث بر سر این است که سود زنجیره در هر شرایطیباید به صورت متوازن در کل زنجیره توزیع شود. این در حالی است که سنگ آهنی ها هم از سمت دولت و هم از سوی فولادی ها تحتفشار هستند و یک موضوع غلط به آنها دیکته می شود.
رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران در پایان با تاکید بر اینکه در ابتدا باید منع صادراتی برای فعالان معدنیرفع شود البته اولویت تامین نیاز بازار داخل در نظر گرفته شود، گفت: در مرحله بعد، باید تولید مازاد بر مصرف مدیریت شود که این اقداممیتواند با حذف عوارض باشد که در مورد تامین درآمدهای ارزی و همچنین حمایت از تولید باشد و همچنین تجارت را بهبود بخشد.
.
.
.
.
.
.
.