تعدیل قیمتها با روند نزولی قیمتها در بازار جهانی و سیاست دولت با تاکید بر عرضه مرتب/ نهایت استفاده از پیک افزایشی قیمت با حذف تحریمهای نفتی
شیوا نیک وظیفه- هفته گذشته قیمت شمش روند صعودی داشت و دلیل اصلی آن بالا رفتن نرخ ارز و همچنین خالی بودن انبار تولیدکنندگان مقاطع بود. میلگرد هم بر مبنای همین دلایل روند افزایشی به خود گرفت.
در حال حاضر در بخش مقاطع اکثر کارخانه ها فاقد موجودی مواد اولیه هستند چراکه در انتظار کاهش قیمتها برای خرید بودند و از خرید مواد اولیه امتناع کردند و این امر به بالا رفتن قیمت مقاطع منتهی شد. به نظر می رسد این کارخانه ها به دنبال تامین شمش برای انجام تعهداتشان باشند که روند قیمت را صعودی خواهد کرد. در مجموع چند عامل بازار فعلی را تحت تاثیر می گذارد، در ابتدا نرخ ارز که پایه قیمت صادراتی دارد و به نظر نمی رسد به زیر عدد بیست و هفت هزار تومان برسد و مورد دوم تقاضاست که به علت تعطیلات فعلاً متوقف شده است. در نهایت به نظر می رسد بازار طی دو هفته آتی به تعادل می رسد. با توجه به روند نزولی قیمتها در بازار جهانی و سیاست دولت با تاکید بر عرضه مرتب اجازه بازی قیمت را نمی دهد به علاوه اینکه مشکل برق در چین جدی است و این امر صادرات را تحت تاثیر قرار خواهد داد. به نظر می رسد موضوعی که بازار را از تعادل خارج خواهد کرد مشکل گاز است که از اول آبان با بخشنامه اداره گاز می تواند بازار آهن اسفنجی را تحت تاثیر قرار دهد چراکه قطع گاز با توجه به محدویت عرضه ضایعات، عرضه آهن اسفنجی را بر هم خواهد زد که طبعاً بازار مواد اولیه را تحت تاثیر جدی قرار خواهد داد.
هفته قبل اختلاف نرخ نیما و بازار آزاد به بالای پنج هزار تومان یا حدود ۲۲درصد رسید که نشان از جدی شدن بحران ارزی و عدم تامین اسکناس دارد والبته فشار روی دولتی ها، برای ارائه ارز در نرخ های پایین را نشان می دهد که این یک پالس خطر جدی در مورد یک جهش ارزی و نرخ تورم است. از لحاظ اقتصادی اکثر کشورهای جهان در دوران پسا کرونا هستند و با عادی شدن شرایط کسب و کار با افزایش تقاضا در بازارهای کالایی، مالی و هم چنین افزایش تقاضا در حوزه گردشگری مواجه می شوند که نتیجه آن افزایش شیب تورم در اکثر کشورهایی است که از کرونا عبور کرده اند واین به معنای افزایش تقاضای ارز، واردات و در نهایت فشار بر حوزه ارز است و باید برای تعدیل بازار ارز راهکارهای ممکن را اجرایی کرد و حالا که قیمت نفت و گاز در بالاترین سطح چند سال اخیر قرار گرفته است به جاست به سرعت نسبت به حذف تحریمهای نفتی اقدام شود تا از این پیک افزایشی نهایت بهره را ببریم چراکه تسلط نفت بر بازارهای جهانی نهایتا سی سال خواهد بود.
.
.
.
.
.
.
.