تشریح اقدامات بهداشت محیطی انجامشده در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان
سرپرست بهداشت محیط مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، به تشریح اقدامات بهداشت محیطی انجامشده در مجتمع و شهر مس سرچشمه پرداخت.
به گزارش پایگاه خبری معدن نامه، مرضیه مظفری گفت: از جمله اقدامات مرتبط با سلامت و ایمنی مواد غذایی که در مجتمع صورت گرفته، میتوان به رفع موارد عدم انطباق رستورانها و اماکن مرتبط با طبخ غذا و پیادهسازی و استقرار سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی ISO22000:2018 و انجام ممیزی مراقبتی مرحله اول و دوم اشاره کرد.
وی با قدردانی از امورهای نظارت بر پیمانکاران، مدیریت سیستمها و تضمین کیفیت، انبارها و سفارشات، آموزش و توسعه شایستگی، حراست و حفاظت فیزیکی در راستای استقرار سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی ISO 22000:2018 بیان کرد: بهمنظور استمرار استانداردسازی فعالیتها و حصول اطمینان از رعایت الزامات ایمنی مواد غذایی مطابق با استانداردهای ملی و بینالمللی در همه رستورانهای مجتمع، مطابق با الزامات سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی برمبنای استاندارد بینالمللی ISO22000 2018، نسبت به یکپارچهسازی و تدوین مستندات و مدارک، اهداف، برنامه ها، خط مشی ایمنی مواد غذایی و استراتژیهای موجود و بهروز رسانی الزامات قانونی مرتبط و سایر الزامات مطابق سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی اقدام شد، که این رویکرد برای نخستینبار در مجتمع مس سرچشمه بهعنوان اولین مجتمع صنعتی و معدنی انجام شد.
به گفته وی، از دستاوردهای مهم استقرار این استاندارد، رفع تعداد قابل توجه موارد عدم انطباق بهداشتی اماکن مرتبط با تهیه، طبخ و توزیع غذا، ارتقای بهداشت و امنیت مواد غذایی، حفظ سلامت کارکنان، کاهش پسماند، افزایش رضایتمندی کارکنان و… بوده است. تجهیز و راهاندازی آزمایشگاه مواد غذایی، تهیه تجهیزات پرتابل و انجام پایشهای موادغذایی و نصب و راهانداری سردخانه بالای صفر در شهر مس سرچشمه بهمنظور نگهداری گوشت تا زمان مصرف از دیگر اقدامات انجامشده است.
سرپرست بهداشت محیط مجتمع مس سرچشمه رفسنجان گفت: الزام پروژهها و شرکتهای پیمانکاری در تأمین غذای کارکنان از رستورانهای مورد تایید اداره محیط زیست و بهداشت محیط و همچنین پیگیری تسریع در روند احداث ساختمان آشپزخانه مرکزی ضمن رعایت الزامات سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی، از دیگر اقدامات انجامشده در راستای سلامت و ایمنی مواد غذایی بوده است.
مظفری درباره اقدامات مرتبط با بهداشت و سلامت آب آشامیدنی، گفت: حذف گاز کلر از فرایند گندزدایی آب با همکاری امور محترم آب و بازیافت طی سال های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ با هدف تغییر تکنولوژی، و بازسازی و نوسازی سیستم های گندزدایی آب آشامیدنی مجتمع مس سرچشمه با سیستم الکترولیز نمک طعام انجام گردید، این تکنولوژی ضمن حذف میکروارگانیسم ها و گندزدایی آب آشامیدنی، سبب کاهش مخاطرات ایمنی و بهداشت کار با گاز کلر با حذف مخازن و سیلندرهای گاز کلر(تعداد ۱۲ عدد مخزن ۱۰۰۰ کیلویی و ۷ عدد مخزن ۵۰۰ کیلویی گاز کلر )، اطمینان از مطابقت مقدار کلر آزاد باقیمانده در آب آشامیدنی با استاندارد 1053، کیفیت بالای محصول، سهولت در بهره برداری، عدم تولید پساب و مواد جانبی و امکان کنترل اتوماتیک شده است.
سرپرست بهداشت محیط مجتمع، در ادامه به اقدامات مرتبط با بهداشت محیط و سلامت کارکنان نیز پرداخت و گفت: نصب سیستمهای بوزدا در رختکنهای امورهای مختلف مجتمع، پیگیری نوسازی و بهسازی اماکن عمومی، آگاهیبخشی به کارکنان درخصوص پشه آئدس و تب دنگی و ویروس متاپنومو و همچنین آگاهی کارکنان درخصوص رعایت الزامات بهداشت مواد غذایی با توجه به اهمیت بهداشت و امنیت مواد غذایی ازطریق ساخت موشنگرافی و ارسال لینک آموزشی، ازجمله اقدامات مرتبط با بهداشت محیط و سلامت کارکنان بوده است.