تاکید وزیر کار بر حمایت همه جانبه از ذوب آهن اصفهان
سیدصولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با هدف نظارت میدانی، ضمن حضور در ذوبآهن اصفهان، از نزدیک در جریان اقدامات و فعالیتهای این مجتمع عظیم صنعتی بهعنوان مادر صنعت فولاد ایران قرار گرفت.
به گزارش پایگاه خبری معدننامه،وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی وهیات همراه از خط تولید از جمله کوره بلند و کارگاه تولید ریل ملی و پروژه های توسعه این شرکت دیدن کردند .
در این بازدید مهدی کوهی مدیرعامل ذوبآهن اصفهان، حسین رجایی نماینده مردم شهرستان لنجان در مجلس، آیتالله رهبر مسئول هماهنگی تبلیغات اسلامی و جمعی از معاونین و مدیران این شرکت حضور داشتند .
وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه این بازدید در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه برای حمایت همه جانبه از ذوب آهن اصفهان در کنار این شرکت هستیم ، گفت : امیدوارم با همت کارکنان این مجتمع عظیم صنعتی ، تولید این شرکت در سال آینده افزایش چشمگیری پیدا کند و به حداکثر ظرفیت برسد .
صولت مرتضوی افزود : با راه اندازی پروژه باتری شماره دو تولیدات کک و مواد شیمیایی در سال آینده، ضمن افزایش تولید ،خودکفایی در این محصول برای ذوب آهن حاصل می شود .
وی در بازدید از خط تولید ریل گفت : تولید ریل توسط ذوب آهن اصفهان دستاورد بزرگی برای کشور است چرا که در گذشته برای تامین ریل در قطار شهری و بین شهری مجبور به واردات ریل بودیم . خوشبختانه امروز با همت مهندسین و تلاشگران ذوب آهن دانش تولید ریل بومی سازی شده است و امیدوارم با این اقدامات موثر ، بستر توسعه خطوط ریلی کشور بیش از گذشته فراهم شود .
وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه حمل و نقل ریلی ، ارزان ، ایمن و زود بازده است و اهمیت زیادی برای کشور دارد، افزود :حمل و نقل ریلی در ارتباط ایران با کشورهای آسیای میانه ، روسیه و … نقش زیادی دارد و همچنین ایجاد کریدور شمال – جنوب کشور از طریق خط ریل در دستور کار دولت قرار دارد و مجموعه این ها نشان دهنده اهمیت تولید ریل در ذوب آهن اصفهان است که نیاز این پروژه ها به ریل را تامین می کند.
وی در نشست با مسئولین ذوب آهن اصفهان نیز گفت : این مجتمع عظیم صنعتی به عنوان تحولی بزرگ در صنعت کشور تاسیس شد و پس از انقلاب با دستاوردهای مهمی که در این صنعت حاصل شد ، امروز صادر کننده فولاد در جهان هستیم .
این مقام مسئول افزود : حضور آقای کوهی در این مجتمع عظیم صنعتی به دلیل اندیشه تحول گرا و احاطه بر مسائل صنعت بسیار تاثیر گذار است و می تواند تحول در این شرکت را رقم بزند .
وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه زنجیره ایجاد ارزش افزوده در صنعت فولاد فراهم است و باید آن را مدیریت کرد تا به اهداف مدنظر دست پیدا کنیم ، اظهارکرد : با توجه به توان معادن زغال سنگ کشور و تجهیزات ایجاد شده ، امکان تامین کک ذوب آهن در ایران فراهم است و می توان به تدریج واردات کک را قطع کرد که نقش مهی در هزینه تمام شده این شرکت دارد. راه اندزی باتری شماره ۲ کک سازی این شرکت نیز در این راستا مهم است.
وی یکی از مشکلات ذوب آهن اصفهان را قیمت گذاری دستوری دانست و افزود : برای عبور از کمند قیمت گذاری دستوری باید از اقتصاد دانش بنیان مدد گرفت . در این راستا باید محصولات خاص تولید کرد تا ارزش افزوده بیشتری ایجاد کند .
سید صولت مرتضوی بر توجه بیشتر ذوب آهن به مسائل زیست محیطی و مسئولیت های اجتماعی در قبال جامعه اطراف تاکید کرد و گفت : اگر همه از جمله مسئولین این مجتمع عظیم صنعتی ، مسئولین استان وشهرستان و … با هم متحد باشیم، موانع را از پیش رو بر می داریم و اهداف مورد نظر حاصل خواهد شد.
حسین رجایی نماینده مردم شهرستان لنجان در مجلس نیز گفت : ذوب آهن ، یک صنعت مادر در کشور است و نیروی انسانی بسیار متخصصی در ذوب آهن آموزش دیدند که در صنایع دیگر منشا خدمات مهمی شدند .
وی افزود : متاسفانه ذوب آهن به خوبی حمایت نشد و چندین سال این شرکت از معدن برخوردار نبود و با مشکل مواد اولیه مواجه گردید اما اتفاقات خوبی دراین زمینه آغاز شده که می تواند این مشکلات را حل کند.
نماینده مردم شهرستان لنجان گفت : ذوب آهن اصفهان بخشی از هویت شهرستان لنجان است و پیشرفت آن برای مردم این شهرستان اهمیت بسیاری دارد. ذوب آهن باید به جهت تامین مواد اولیه مورد حمایت قرار گیرد به ویژه از طریق هلدینگ شستا تا بتواند با ظرفیت کامل تولیدکند. همچنین در جهت تامین مالی با شیوه های مختلف از جمله افزایش سرمایه هم باید اقدامات لازم صورت گیرد .
وی با بیان اینکه آماگی حمایت کامل از این شرکت را دارد ، گفت : ذوب آهن باید در خصوص مسائل زیست محیطی و اشتغال زایی برای منطقه ، فعالیت های مداوم داشته باشد تا رضایت مردم بیشتر حاصل شود . اقدامات خوبی در این شرکت صورت گرفته است اما لازم است که بیشتر پیگیری شود .
مهدی کوهی مدیرعامل ذوب آهن اصفهان نیز در این نشست گفت : برای تولید دانیش بنیان باید مواد اولیه پایدار داشته باشیم . برای تولید ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن نیاز به ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تن سنگ آهن داریم . با معدن ققنوس بخش کمی از مواد اولیه مورد نیاز ما تامین می شود . همچنین به دنبال سهمیه یک میلیون و ۷۰۰ هزار تنی ذوب آهن هستیم که در دوسال گذشته به این شرکت اختصاص نیافته است و با حمایت دولت دوباره برقرار می شود .
وی به اقدامات این شرکت جهت کاهش واردات اشاره کرد و گفت : عمده واردات ما مربوط به کک و زغال است . اخیراً جلساتی با معادن زغال سنگ و تولید کنندگان کک داشتیم که امیدوارم نتایج آن منجر به تامین این مواد از داخل کشور بشود و در نهایت ۱۰ درصد قیمت تمام شده ما نیز کاهش می یابد .
مدیرعامل ذوب آهن گفت : در مبحث تولید ، باید محصولاتی تولید کنیم که ارزش افزوده بالاتری داشته باشد . بررسی ما در کشورهای همسایه نشان می دهد که محصولات سنتی خریدار ندارد . تیرآهن های بال پهن و محصولات آلیاژی با استقبال مواجه می شوند و لذا تلاش می کنیم بیش از ۴۰ درصد تولید شرکت به این محصولات اختصاص یابد که هر سال این میزان بیشتر خواهد شد .
کوهی اظهار کرد : ذوب آهن با توجه به تولیدات خود می تواند نقش مهمی در نهضت ملی مسکن داشته باشد. صدور خدمات مهندسی و محصولات، دیگر برنامه ماست که می توان از طریق هم افزایی با سایر شرکت ها ، حضور فعال تری در کشورهای همسایه داشته باشیم .
وی در ادامه سخنان خود ، اتمام پروژه های توسعه ای، خود تامین شدن در بخش انرژی ، توسعه ساخت داخل و انجام پروژه های مربوط به پدافند غیرعامل را از جمله دیگر اولویت های این شرکت دانست و گفت : یکی از برنامه های شرکت اصلاح ساختار مالی از طریق افزایش سرمایه است که این امر مستلزم انتقال سهام ذوب آهن از سازمان تامین اجتماعی به هلدینگ شستا می باشد و امیدوارم این مهم با حمایت خوب وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی حاصل گردد.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.