تاکید بر پتانسیلیابی ژئوپارک و توسعه ژئوتوریسم با حضور نماینده مردم نایین، خور و بیابانک در مجلس شورای اسلامی
بهمنظور پتانسیلیابی ژئوپارک در منطقه نایین، خور و بیابانک مذاکراتی با حضور نماینده مردم نایین، خور و بیابانک و عضو هیات رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی و معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور و مدیرکل دفتر برنامهریزی، فنآوری اطلاعات و بودجه و مسئول امور پژوهش و مطالعات ژئوتوریسم و ژئوپارک این سازمان صورت گرفت.
به گزارش پایگاه خبری معدننامه به نقل از روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، بهمنظور پتانسیلیابی ژئوپارک در منطقه نایین، خور و بیابانک مذاکراتی با حضور خانم الهام آزاد نماینده مردم نایین، خور و بیابانک و عضو هیات رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی و دکتر علیرضا شهیدی معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور و همچنین رضا جدیدی مدیرکل دفتر برنامهریزی، فنآوری اطلاعات و بودجه و خانم نازنین بدری مسئول امور پژوهش و مطالعات ژئوتوریسم و ژئوپارک این سازمان صورت گرفت.
بر اساس این گزارش، اصول، مفاهیم و اهداف ژئوتوریسم و ژئوپارک در راستای توسعه گردشگری پایدار از منابع و میراث طبیعی و زمینشناختی منطقه و ارائه بخشی از تواتمندی و پتانسیل مناطق نایین، خور و بیابانک و جندق از سوی مسئول امور پژوهش و مطالعات ژئوتوریسم و ؤئوپارک سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور ارائه شد.
شایان ذکر است، مناطق نایین، خور و بیابانک و جندق واقع در استان اصفهان پتانسیل تبدیل شدن به ژئوپارک را دارد که بر همین اساس جهت پیگیری امور تا حصول نتیجه جهت مستندسازی و مطالعات تفصیلی ژئوتوریسم و ژئوپارک و تامین منابع مورد نیاز از سوی منطقه موافقتهای لازم حاصل شد.
گفتنی است، نتایج توسعه ژئوتوریسم در جوامع محلی باعث درآمدزایی و ایجاد اشتغال برای مردم از طریق حراست و حمایت از منابع گردشگری و میراث طبیعی خواهد شد که از این موارد به عنوان مزایای ژئوپارک نیز یاد میشود.
از سویی همچنین توسعه ژئوپارک در مناطق دارای پتانسیل منجر به جلوگیری از آثار بروز آثار منفی، جلوگیری از تخریب محیط زیست و بیثباتی اجتماعی میشود و مشارکت، ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای جوامع محلی را به همراه خواهد داشت.
مناطق نایین، خور و بیابانک و جندق واقع در استان اصفهان دارای پتانسیلهای مختلفی در زمینههای زمینشناختی و معدنکاری فلزی کهن و همچنین جاذبههای متنوع زمینشناختی و ژئومورفولوژیکی در گروه پدیدههای کویری و بیابانی است که تمرکز این عوامل متنوع برای جذب گردشگران علاقهمند بسیار مفید است.
–
–
–