تاثیر قطع برق بر تولید تیر ماه شرکتهای فولادی/ قطع برق و صادرات آهن اسفنجی
اخبار حکایت از حل تدریجی مشکل برق صنایع بزرگ از جمله فولاد و سیمان در هفته های آتی دارد گرچه موجودی سدها در حداقل ممکن است و پیش بینی می شود موضوع آب و برق در شهریور ماه بدتر شود البته تا به همین جای کار نیز محدودیتهای اخیر و استفاده از ده درصد دیماند برای فولادی ها و سیمانی ها شوک بزرگی به بازار وارد کرده است و تولید فقط در واحدهایی ممکن بود که مجهز به مولد و یا نیروگاه بودند.
شیوا نیک وظیفه
قطعی برق نظام بازار را بهم ریخته است و کارخانه های تولید کننده آهن اسفنجی که با افت شدید تقاضا روبرو شده بودند به سمت صادرات روی آورده اند. بازار مقاطع نیز در تلاش است تا پس از تعطیلات پشت سر گذاشته، متعادل شود و به نظر نمی رسد با شرایط فعلی افزایش قیمتی در بازار مقاطع دیده شود چراکه با کمبود سیمان، شاهد تعطیلی اکثر پروژه های بزرگ هستیم که سبب کاهش تقاضای مقاطع فولادی در بازار فعلی شده است.
کاهش چشمگیر تولید محصولات معدن و صنایع معدنی در ماهی که گذشت
به صورت کلی بیشتر شرکتهای سیمانی و فولادی از اجبار استفاده از ده درصد دیماند آسیب دیدند و نتیجه آن کاهش چشمگیر تولید در تیرماه بود. سیمان مازندران افت 43 درصدی در کلینکر در تیرماه 1400 نسبت به خرداد 1400 داشت. سیمان داراب افت 4 درصدی کلینکر را تجربه کرد. سیمان ساوه کاهش 36 درصدی در تولید نسبت به خرداد ماه را شاهد بود و شرایط برای فولادی ها به مراتب بدتر از حوزه تولیدکنندگان سیمان پشت سر گذاشته شد.
فولاد خراسان به واسطه مشکلات برق شاهد کاهش 64 درصدی تولید گندله در تیر ماه نسبت به ماه قبل بود همچنین شمش داخلی این شرکت با کاهش صددرصدی تولید مواجه شد. آهن اسفنجی نیز 57 درصد کاهش تولید نسبت به ماه خرداد را تجربه کرد. البته محصولات سبک ساختمانی فولاد خراسان 4 درصد رشد تولید در همین مدت زمان داشته است.
فولاد امیرکبیر نیز شرایط مشابه داشته و شاهد سقوط 58 درصدی در محصول نورد سرد بود بعلاوه اینکه در محصول اسیدشویی 64 درصد کاهش و محصول گالوانیزه39 درصد نسبت به خرداد ماه کاهش تولید داشته است.
فولاد آلیاژی ایران نیز شاهد افت 28 درصدی آلیاژی و 36 درصدی محصولات مهندسی بوده است.
محدودیت برق 10% دیماند سبب شد در فولاد مبارکه از 10 کوره فولادسازی، تنها 1 کوره و از 9 کوره احیا مستقیم نیز 3 عدد فعال باشد.
تولید ورق گرم و ورق سرد ادامه داشته اما با توجه به محدودیت تولید اسلب ناشی از قطع برق طی هفته های اخیر، خوراک برای واحدهای نوردی برای 2 هفته موجود است و پس از آن، تولید ورق شاهد افت شدید خواهد بود.
در فولاد خوزستان نیز 6 کوره فولادسازی شرکت فولاد خوزستان تعطیل است از 3 مدول احیا نیز 1 عدد فعال است.
با وجود داشتن نیروگاه اختصاصی چادرملو، وزارت نیرو تمامی 500 مگاوات توان برق آن را دریافت کرده و دیماند شرکت را به 10% محدود کرده است و واحد تولید فولاد بطور کامل تعطیل شده و صرفا تولید احیا و کنسانتره/گندله بصورت محدود کار میکند.
در این بین رییس جمهور نیز در هفته گذشته در جریان افتتاح طرحهای وزارت نیرو، از عملکرد وزیر و تیم مدیریتی این وزارتخانه تقدیر کرد.
به نظر میرسد در شرایط فعلی وضعیت صنعت آلومینیوم بهتر از سایر بخشها بوده به طوریکه ایرالکو شاهد رشد 4 درصدی تولید شمش خالص، بیلت و شمش صادراتی در تیرماه نسبت به خرداد بوده است.
.
.
.
.
.
.
.