تاثیر تحولات قیمتگذاری در سمت آهناسفنجی بر نرخ شمش فولادی/ راهکاری برای کاهش هزینه های سربار
شیوا نیک وظیفه- از عوامل موثر بر روند بازار دو عامل بدون تغییر و یک عامل کاهشی است. در عوامل ثابت، نرخ شمش صادراتی تقریبا ثابت و در محدوده ۵۴۰الی ۵۴۵ دلار نوسان می کند.
همچنین بازار همچنان در فاز انتظارات است و کمبود تقاضای داخلی مهمترین مشخصه این روزها است اما نرخ روزانه نیما که تا کانال ۲۵هزار تومان پیشرفت کرده بود در یک هفته اخیر کاهش حدود ۴۰۰ تومانی دارد که قطعا در کاهش میانگین هفتگی موثر است. از طرف دیگر تحولات قیمتگذاری در سمت آهناسفنجی ایجاد شده است و ممکن است منجر به کاهش نرخپایه آهناسفنجی در هفته های پیش رو شود که در تعدیل قیمت نرخ شمش فولادی بی تاثیر نیست.
با توجه به این موارد بازار شمش و مقاطع بیش از آنکه میل به افزایش داشته باشد روند کاهشی خواهد داشت.
در صورت ادامه روند فعلی، کانال دوازده هزار تومان برای نرخ پایه شمش هم در هفته های آتی حمایت نخواهد شد. هرسال به طور سنتی، از نیمه دوم دی ماه و پس از سال نوی میلادی شاهد تحولات مثبت قیمت و تقاضا در بازار داخل بودیم که امسال در بازار داخل چنین نبوده است. در راستای عرضه های بورسی هم به دلیل کاهش حجم صادرات در دو حوزه شمش و مقاطع احتمالا عرضه های بالا هم چنان تا پایان سال ادامه خواهد داشت که متاسفانه این نوع از عرضه ها باعث تداوم اشباع بازار از محصول خواهد شد و بازار داخلی کشش عرضه هفتگی حداقل ۱۵۰هزار تن شمش و به همین مقدار میلگرد با توجه به حجم تقاضای داخلی را ندارد.
یک فعال فولادی موفق برای سازگاری با شرایط نامساعد فعلی باید تغییر استراتژی تولید یا فروش دهد. شاهد هستین دولت سیزدهم بر دو حوزه تمرکز کرده است حذف ارز مرجع و حذف یارانه انرژی. این دو مورد بسیاری از تولید کنندگان سنتی متکی به تکنولوژی قدیمی را تحت فشار خواهد گذاشت. راهکار در حوزه فولاد میتواند به دو صورت باشد. یکی از این راهکارها ادغام شرکت های کوچک تولید و تکمیل چرخه تولید ذوب و نورد در کنار هم به منظور کاهش هزینه های سربار مثل کرایه حمل است و راهکار دوم به روز کردن تکنولوژی تولید و کاهش هزینه های انرژی است. به همین ترتیب چرخه توزیع و فروشندگان حوزه آهن و فولاد هم می بایست برای سازگاری با شرایط جدید تغییر استراتژی دهند. دوران فروش سنتی به پایان رسیده است وباید برای بقا در شرایط سخت فعلی به دنبال راهکارهای جدید بود و بازار را از افق های بالاتر و بزرگتر رصد و پیش بيني کرد.
بازار فولاد کشور در حال حاضر با ابهاماتی روبرو است که جنبه خارجی آن متاثر از نتیجه مذاکرات هسته ای است و بازارهای کالایی فعلا تحت تاثیر نتیجه دور هشتم مذاکرات است و خوشبینی به خروجی این دور از مذاکرات، اکثر تجار داخلی را در حال انتظار نگه داشته است و جنبه داخلی آن به سیاستهای دولت برمی گردد که در حال حاضر با عدم اعلام سیاست روشن بلاتکلیفی بازار را سبب شده است و آن را در کاهش تقاضا و قیمت می توان مشاهده کرد که نتیجه ای به جز از مدار خارج شدن واحدهای تولیدی ندارد که با عدم فروش محصول خود امکان انجام تعهدات خود را نخواهند داشت.
.
.
.
.
.
.