بهمن قاسمی، مدیر عامل آریان فولاد مطرح کرد:
به موضوع رانت در صنعت فولاد ورود شود/ آماده تأمین اکسیژن بیماران هستیم
بهمن قاسمی، مدیر عامل آریان فولاد در نشست خبری با اصحاب رسانه تامین مواد اولیه و قطعی برق را از چالش های این شرکت عنوان کرد.
شیوا نیک وظیفه
مدیر عامل آریان فولاد اظهار داشت: آریان فولاد در دو مجتمع جداگانه با 180 هزار متر مربع و 200 هزار متر مربع مساحت و 450 هزار متر مربع زمین پشتیبانی و حدود 140 هزار متر مربع محیط مسقف فعالیت می نماید و با 5 خط نورد تولید دارد، سه خط نورد میلگرد که هر واحد حدود ۵۰۰ هزار تن ظرفیت داشته و میلگرد از سایز ۱۰ الى ۳۲ میلیمتر به بالاترین استانداردها فعالیت میکند. در خط مقاطع که از نبشی ۴۰ الی ۲۰۰ میلیمتر و تیرآهن از سایز ۱۴ الی ۲۷ میلیمتر و ورق با حداکثر عرض ۴۰۰ میلیمتر و ریل سبک با ظرفیت ۵۰۰ هزار تن فعالیت میکنند. دو خط ذوب القائی با ظرفیت هر کدام ۶۰ هزار تن و جمعا ۱۲۰ هزار تن با کورههای ۲۰ تنی و یک کوره قوس الکتریکی با ظرفیت ۱۲۰ هزار تن و توانایی استفاده از VOD و تولید فولاد آلیاژی فعالیت مینماید.
قاسمی به خط اکسیژن این مجموعه و تاثیر آن در این برهه شیوع بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: دو خط اکسیژن با ظرفیت تولید روزانه حدود ۵۰ تن اکسیژن مایع با خلوص۹۹/۹۹ در شرکت برقرار است که نقش بسیار با اهمیتی در مبارزه با کووید ۱۹ ایفا میکند و بالاترین خلوص ممکن در دنیا را دارد و از بیمارستانها تقاضا مینماییم در صورت نیاز اطلاع دهند تا در حد امکان امدادرسانی از جانب شرکت انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: با اینکه با ۲۰ درصد ظرفیت فعالیت می کنیم در شرایط فعلی سهم خوبی از بازار داریم و با افزایش تولید نقش بیشتری در این عرصه خواهیم داشت یکی از مشکلات برای این درصد از ظرفیت کمبود سرمایه در گردش است.
قاسمی در ادامه به دغدغه های شرکت اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین مشکلات شرکت، موضوع تامین مواد اولیه است که امیدواریم با مساعدتهای مسئولان رفع شده و ظرفیت 20 درصدی تولید شرکت افزایش یافته و قادر به فعالیت با حداکثر ظرفیت باشد. بعلاوه اینکه در نحوه پرداخت آن هم با چالش هایی مواجه هستیم به عبارتی در خرید مواد اولیه بدین شکل عمل می شود که برای خرید مواد اولیه باید به قیمت روز خرید کنیم و هزینه ها را در این لحظه پرداخت کنیم اما دریافت محصول یک ماهه است، دلیل اینکه باید پرداخت مالی لحظهای داشته باشیم اما دریافت مواد اولیه مدتدار باشد چیست؟!
مدیر عامل آریان فولاد به دغدغه ای دیگر اشاره کرد و گفت: در شرایطی که به دلیل کمبود نقدینگی در مضیقه هستیم و تولید ما با یک پنجم ظرفیت انجام میشود، قطعی های مکرر برق آسیب های جدی به روند تولید آریان فولاد وارد آورده و در این بین کارگران بزرگترین قربانی هستند که در این شرایط سخت اضافه کاری خود را هم از دست می دهند. مشکل برق از چالشهای اصلی ماست، که عدم توازن در امکانات زیرساختی سبب شده از ۱۲ اردیبهشت به تناوب تا صد در صد تعطیلی به سبب قطع برق داشتیم و در حال حاضر نیز روزها تعطیل هستیم و شبها خط تولید برقرار است اما برخی دیگر کارخانه ها با چنین مشکلاتی مواجه نبوده اند، این موضوع آسیب زیادی به تجهیزات شرکت زده است.
وی در ادامه ورود به موضوع رانت در صنعت فولاد اشاره کرد و گفت: اگر خریداران آهن اسفنجی طی دو سال اخیر مشخص شوند، خیلی موارد مشخص می شود. شرکتهای فولادی باید شفافسازی کنند که به چه دلیل آهن اسفنجی که مورد نیاز تولیدکنندگان داخل بود را طی سالهای ۹۷ تا ۹۹ به واسطهها فروختند.
قاسمی همچنین از افزایش نیروی کار شرکت آریان فولاد از ۱۰۰۰ نفر به ۲۰۰۰ نفر تا انتهای سال خبر داد.
مدیر عامل آریان فولاد پیشنهاد داد: حداقل دستمزدهای تعیینشده از طرف شورای عالی کار پایین است، پیشنهاد می شود مانند کلیه کشورهای دنیا سطح دستمزد پایه با پولی بینالمللی تعیین و مثلا حداقل 250 تا ۳۰۰ دلار پایهریزی شود و در صورت تغییر قیمت به فوریت و هر ماه نسبت به تورم و افزایش نرخ دلار تعدیل گردد.
وی در آخر عنوان کرد: صددرصد محصولات آهن و فولادی که در بازار موجود است تولید میکنیم و سبد بسیار گسترده از بالاترین کیفیت و استاندارد و کمیت مورد نیاز را دارا هستیم. اگر کمکهایی در خصوص مواد اولیه و سرمایه در گردش به آریان فولاد شود امسال و سال آینده سالهای شکوفایی شرکت خواهد بود. توقع ما از وزیر جدید این است تا شرایطی را فراهمکند که شفافیت ها بالا برود.
.
.
.
.
.
.