بهبود قیمت قراضه و شمش/ کاهش تقاضا در بازار چین
شیوا نیک وظیفه – نتیجه سفر بایدن به خاورمیانه این بوده است که تمامی کشورهای همسو با آمریکا در خصوص تجارت امن، تامین انرژی و توسعه بخش نفت به توافق رسیده اند.
همچنین وزیر نفت عراق و وزیر انرژی عربستان سعودی توافقی را برای اتصال شبکه برق عراق به عربستان امضا کردند، امارات، عربستان و عراق
به سرعت در حال توسعه بخش نفت هستند و توامان قطر درحال عهده گیری تامین گاز اروپا است و ایران با میزان قابل توجهی ذخایر همچنان با تحریمها دست و پنجه نرم می کند که اکثر بازارهای داخلی را تحت الشعاع قرار داده است و بازار معدن و صنایع معدنی نیز از این قاعده مستثنی نبوده است. قیمت سنگ آهن در روز جمعه به دلیل تشدید نگرانی ها از کاهش تقاضا برای فولاد به زیر 100 دلار در هر تن سقوط کرد زیرا اقتصاد چین در سه ماهه دوم دچار تزلزل شده و به نظر می رسد بحران در بخش املاک این کشور در حال بدتر شدن است. به نظر می رسد در این کشور رشد سالانه به شدت کاهش یابد. قرنطینه گسترده COVID فعالیت صنعتی را تحت تأثیر قرار می دهد و خطرات جهانی چشم انداز را تیره کرده است.
بازار ایران علاوه بر عوامل جهانی با عوامل داخلی همچون عوارض صادراتی، مشکل واردات ماشین آلات و … هم مواجه است. به دلیل رکود در بازارهای داخلی، مصرف داخلی فولاد از میزان تولید آن کمتر بوده و بیشترین امید تولیدکنندگان به درآمد ارزی و صادراتی از مازاد فولاد تولیدی است اما وضع عوارض صادراتی، ظهور رقیبان جدیدی مانند روسیه، اختلال در تولید و مشکلات در صادرات چالشهایی است که در این شرایط صادرکنندگان به دلیل نارضایتی از وضع ناگهانی عوارض صادرات، فولاد بیشتری را برای جبران صادر کنند و با ایجاد قحطی مصنوعی در بازار داخل باعث افزایش قیمت مقاطع فولادی شود یا تولیدکنندگان به دلیل شرایط سخت صادرات و رکود بازار داخلی، تولید خود را کاهش دهند که این مورد همراه با ایجاد التهاب در بازار عرضه و تقاضای فولاد، باعث افزایش قیمت مقاطع فولادی مانند قیمت میلگرد در هفتههای اخیر میشود البته در بازار جهانی دامپینگ روس ها تقریبا کمرنگ شده است که ناشی از به کف رسیدن قیمتها است. قیمت قراضه و شمش در طول هفته گذشته کمی بهتر شده و همین امر باعث شد تا فولادسازان ایرانی حدود 80 هزار تن شمش را در قیمت 520 دلار فوب به فروش برسانند ولی کاهش تقاضا در چین به علت تداوم کرونا و مسایل پیش آمده در بخش مسکن و بانکی آن کشور چشم انداز خوبی را برای هفته های پیش رو نشان نمی دهد. بالا رفتن نرخ دلار در سطح جهانی و برابر شدن هر یک دلار با یک یورو به معنای بالا رفتن نرخ ارز نیمایی می باشد که طبعا در قیمت های بورس اثر خواهد گذاشت و دو فاکتور در هفته های آینده بازار را تحت تاثیر قرار خواهد داد اولین مورد قطعی برق است که از اول مرداد جدی خواهد شد و دیگری تغییر نرخ دلار در سطح جهانی است که به بالا رفتن نرخ در ایران کمک خواهد کرد.
.
.
.
.
.
.
.