همایون دارابی، مدیرعامل شرکت سبدگردان داریوش مطرح کرد:
بهای مواد اولیه، قیمت جهانی و نرخ تبدیل دلار به ریال فاکتورهای مهم در فروش حوزه سرب و روی
مدیرعامل شرکت سبدگردان داریوش حوزه سرب و روی را به واسطه حضور 12 شرکت فعال این حوزه در بازار سرمایه شناخته شده دانست.
دارابی عنوان کرد: در حال حاضر با حضور ۱۲ شرکت فعال حوزه سرب و روی کشور در بازار سرمایه، این صنعت در بازار سرمایه شناخته شده است. لازم به ذکر است اغلب شرکتهای فعال در این صنعت در بخش خصوصی هستند که روند کلی شرکتها در بازار سرمایه حاکی از رشد است. ۲۰ هزار نفر در صنعت سرب و روی اشتغال دارند، ۸۰ درصد محصولات این صنعت صادر می گردد و همچنین فعالیت شرکتها در حدود ۶۰ درصد ظرفیت است.
وی افزود: معادن مهدی آباد، انگوران، ایرانکوه و تعدادی معدن کوچک در استان کرمان از جمله معادن سرب و روی کشور محسوب می شوند.
مدیرعامل شرکت سبدگردان داریوش خاطرنشان کرد: بهای مواد اولیه، قیمت جهانی سرب و روی و همچنین نرخ تبدیل دلار به ریال فاکتورهای مهم در فروش شرکتهای این حوزه محسوب می شود.
دارابی در خصوص ثبات بازار سرمایه عنوان کرد: هیچ بازاری ثبات ندارد؛ یعنی اگر ثبات داشته باشد دیگر بازار نیست. به هر حال فلسفه بازار تطبیق قیمت با واقعیت ها و مسائل روزمره درصحنه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و حتی فردی و روانی است اما باید روندی را در بازار در پیش بگیریم که این بی ثباتی به هیجان ختم نشود، یعنی نباید ظاهری گمراه کننده برای معامله گران و سرمایه گذاران ایجاد شود. برای این کار باید شفافیت در اقتصاد ارتقا پیدا کند. مهم ترین قاتل بازار کارآ، تصمیم گیری پشت درهای بسته و بدون رعایت مصلحت میلیون ها سهامدار و سرمایه گذاری است که بازار سرمایه را به عنوان شفاف ترین بازار برای سرمایه گذاری انتخاب کرده اند.
وی به عنوان راهکار برای حل مشکلات بازار سرمایه بیان داشت: مهم ترین پیشنهاد این باشد که با مطالعه و کسب دانش، برای مشکلات راه حل های امتحان شده ای را پیدا کنیم و آنها را برای اقتصادمان به کار بگیریم و تلاش کنیم تناقض و تضاد و اصطکاک بین بخش ها را از بین ببریم. جامعه ایران در بعد اقتصادی پتانسیل رسیدن به یک جایگاه فوق العاده را دارد. ایران بدون تردید یک قطب اقتصاد آینده جهان خواهد بود که ریشه های تمدنی قوی دارد، اما باور این مساله وجود ندارد و همین امر باعث می شود پتانسیل های خودمان را دست کم بگیریم. بازار سرمایه در این میان لکوموتیوی است که می تواند اقتصاد را با خود به حرکت دربیاورد. تقریبا راه افتادن بازار سرمایه به معنای حرکت کل اقتصاد است. ما باید شرکت های بیشتری را در بازار بپذیریم؛ یعنی تقریبا همه شرکت های دولتی و خصوصی به بازار وصل شوند و با شفافیت و نظارت عمومی مشکلات آنها شناخته، برجسته و در نهایت حل شود. اگر این مشکلات حل شود کل اقتصاد در شرایط تعادلی و رو به رشد قرار خواهد گرفت. توجه کنیم که بازار برای فساد، توزیع مناسب درآمدها و مزیت های اقتصاد و جلوگیری از افت بهره وری و استهلاک سرمایه گذاری ها راهکار مناسب دارد. اصولا تنها وقتی می توان مشکل یارانه ها را در این اقتصاد حل کرد که مردم در پالایشگاه ها و نیروگاه ها مشارکت مستقیم و سازنده داشته باشند. در این حالت است که با جمع شدن سرمایه های خرد مردمی و هدایت آن راه حل مشکلات کشور در زمینه تولید، اشتغال، توزیع ثروت و بهبود معیشت مردم از طریق بازار سرمایه محقق شده و این بازار است که می تواند وضعیت مردم را بهبود بخشد.
لازم به یادآوری است شرکت سبدگردان داریوش در مرداد سال ۹۹ موافقت تاسیس گرفت و در زمینه ارائه خدمات مدیریت دارایی و سبدگردانی فعالیت خود را آغاز کرد. به طور کلی شرکت های سبدگردان اجازه دارند در چارچوب قوانین و مقررات بازار سرمایه تحت نظارت سازمان بورس، خدمات مدیریت سبد سرمایه گذاری را ارائه کرده و با دریافت مجوزهای لازم، صندوق های سرمایه گذاری راه اندازی کنند.هدف از تشکیل شرکت های سبدگردانی، تشویق سرمایه گذاران به سرمایه گذاری غیرمستقیم در بازار است، چراکه عموم مردم به دلایل مختلف نمی توانند مدیریت بهینه ای را برای سبد (پرتفوی) سرمایه گذاری خود در بازار داشته باشند و این موضوع می تواند ناشی از کمبود دانش و تجربه، نداشتن زمان کافی و اشتغال در زمینه های دیگری به جز بازار سرمایه باشد. از این رو شرکت های سبدگردان با به کارگیری کادر تخصصی، در زمینه ارائه خدمات مدیریت بهینه دارایی فعالیت می کنند.
.
.
.
.
.
.
.
.
.