معاون وزیر صمت در نمایشگاه ماینکس ۲۰۲۱؛
بخش خصوصی به موازات بخش حاکمیتی در حال فعالیتهای اکتشافی است
علیرضا شهیدی معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور گفت: مشکل خاصی در زمینه سرمایهگذاری حتی در بخش اکتشافات معدنی وجود ندارد و اکنون بخش خصوصی به موازات بخش حاکمیتی در حال انجام فعالیتهای اکتشافی است.
به گزارش پایگاه خبری معدننامه به نقل از سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، دهمین نمایشگاه بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری در بخش معدن و صنایع معدنی (ماینکس ۲۰۲۱) روز سهشنبه، ۱۱ آبانماه با شرکت ۳۵ شرکت خارجی با حضور علیرضا شهیدی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافمعدنی کشور آغاز بهکار کرد.
علیرضا شهیدی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در آیین آغاز بهکار این نمایشگاه گفت: مشکل خاصی در زمینه سرمایهگذاری حتی در بخش اکتشافات معدنی وجود ندارد و اکنون بخش خصوصی به موازات بخش حاکمیتی در حال انجام فعالیتهای اکتشافی است.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با بیان اینکه از آنجایی که مقوله اکتشافات در کشور با ریسک بالایی همراه است، تصریح کرد: عمده فعالیتهای اکتشافی توسط بخش حاکمیتی انجام میشود و بخش خصوصی تمایل چندانی به ورود به مقوله اکتشافات بهویژه مباحث پیجویی و شناسایی ندارد.
معاون وزیر صمت خاطرنشان کرد: امروز سعی ما در سازمان زمینشناسی این است که با توجه به اطلاعات بسیار متنوع موجود در این سازمان طی سالیان متمادی، محدودههایی که ریسک کمتری دارد در اختیار بخش خصوصی قرار داده شود تا پس از سرمایهگذاری بتواند به منافع خود نیز برسد.
به گفته وی؛ سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور از حدود ۲۰ سال پیش تاکنون از لایه اطلاعاتی ژئوفیزیک هوایی برای اکتشاف ذخایر پنهان استفاده میکند و نزدیک به ۶۴۰ هزار کیلومتر خطی برداشت ژئوفیزیک هوایی داشته است.
شهیدی گفت: برای دستیابی به اهداف، نیاز است تا حدود ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار کیلومتر خطی برداشت نیز انجام شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به توقف ژئوفیزیک هوایی در حدود ۲ سال اخیر، خاطرنشانکرد: از اواخر آبان یا اوایل آذرماه یکی از جدیدترین کارهای این سازمان در موضوع ژئوفیزیک هوایی در منطقه «دیواندره» استان کردستان مجدد آغاز خواهد شد و امید میرود به اکتشاف مناسبی در ذخایر پنهان برسیم.
شایان ذکر است؛ ایران دارای ۸۱ نوع از انواع مختلف مواد معدنی است و ذخایر اثبات شده سنگآهن ایران به مقدار ۲.۷ میلیارد تن (هشت دهم درصد کل ذخایر جهان) و ذخایر سنگ معدن مس به مقدار ۲.۶ میلیارد تن (چهار دهم درصد از ذخایر جهانی) است. ایران همچنین دارای ۱۱ میلیون تن روی (چهار درصد از ذخایر جهانی) است.
کل ذخایر اثبات شده معادن ایران در حدود ۶۰ میلیارد تن برآورد شده که با اجرای اولویت نخست اکتشافی کشور در گسترهای به مساحت ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع، انتظار میرود به بیش از ۱۰۰ میلیارد تن برسد. از این رو بخش معدن و صنایع معدنی یکی از حوزههای مهم و اثرگذار در تولید و تجارت کشور به شمار میآید.
بر اساس این گزارش؛ این دوره از نمایشگاه با مشارکت ۲۱۵ شرکت داخلی و ۳۵ شرکت خارجی از ۲۲ کشور از جمله ایتالیا، ژاپن، آلمان، هلند، چین، روسیه و ترکیه از ۱۱ تا ۱۳ آبانماه در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزاری شد.
گفتنی است؛ این نمایشگاه فرصتی برای گردهمایی متخصصان و سرمایهگذاران است تا ضمن معرفی پتانسیلها و توانمندیهای خود، زمینه سرمایهگذاری لازم را در این حوزهها فراهم کنند.
–
–
–