پس از یک جهش قیمت در تابستان ایجاد شد؛
بازار مقاطع تعدیل میشود
شیوا نیکوظیفه- با نگاهی به روند چند ساله بازار فولاد، ورود تقاضای فصلی بازار فولاد در سه ماهه زمستان بوده و پاییز هر سال مصادف با کاهش مصرف و رکود در بخش داخلی فولاد است.
با توجه به همزمان شدن این فصل با پالسهای مثبت سیاسی و ورود مجدد بازار ارز و بازارهای موازی به فاز انتظار تا قبل از دی ماه شاهد اتفاق جدی و موج جدید افزایشی در بخش داخلی فولاد نخواهیم بود. با توجه به اینکه در چند سال اخیر قدرت خرید مسکن ایرانیان به طور بی سابقهای کاهش یافته قطعا بر حجم تولید مسکن در ماههای پیش رو موثر است و بازار میلگرد به عنوان تابعی از بازار مسکن راه گریزی از وضع فعلی ندارد، البته به لحاظ ساختاری دو متغیرهای اصلی یعنی نرخ دلار نیما و نرخ شمش و میلگرد CIS در این هفته تغییرات جزئی دارند. شمش CIS رشد تقریبا ده دلاری دارد اما میلگرد همچنان در محدوده ۶۷۰دلار نوسان می کند. دلار نیما نیز در محدوده ۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان در نوسان است و در هفته های اخیر رشد میانگین هفتگی ۲۰۰ الی ۳۰۰ تومانی را تجربه کرده است و با در نظر گرفتن ضریب ۹۵ درصد و فرمول جاری محاسبه پایه شمش این هفته شاهد رشد حدود ۳درصدی پایه شمش فولادی از کف ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومان خواهیم بود و هم چنین با توجه به میانگین معاملات مقاطع روز چهار شنبه که نزدیک به کانال ۱۴ هزار تومان بوده است، به نظر می رسد نرخ پایه مقاطع هم با رشد حدودا سه درصدی از کف ۱۳ هزار و ۱۰۰ عبور کرده و با توجه به دامنه نوسان میانگین نرخ پایه عرضه مقاطع به حدود ۱۴ هزار تومان برسد. با توجه به فاصله غیر منطقی نرخ نیما و بازار و روند رو به رشد نرخ نیما، عرضههای بورسی شمش و مقاطع، در هفته های پیشرو همچنان مورد استقبال خریداران قرار خواهد گرفت.
به نظر می رسد بازار مقاطع پس از یک جهش قیمت برقی در مرداد و شهریور ماه جاری، در حال حاضر به نقطه تعادلی تیر ماه و قبل از قطعی برق بازگشته است و اعتماد هر دو سمت عرضه و مصرف به این کانال قیمتی مطلوب است. بازار مقاطع یک روند معقول و منطقی و مبتنی بر سیستم عرضه و تقاضا را طی میکند، در ابتدای شهریور ماه جاری میانگین کف کانال میلگرد ۱۷هزار تومان، در ابتدای مهرماه جاری در یک ریزش تاریخی، میانگین کانال قیمت میلگرد با ۱۵درصد کاهش تا ۱۴۴۰۰تومان و اکنون در میانه مهرماه کف کانال میلگرد ۱۴۴۰۰ است.
.
.
.
.
.