معاون وزیر صمت:
ایران دهمین فولادساز جهان با سهم ۶۲ درصدی در فولاد خاورمیانه است
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امروز صنعت فولاد کشور با رفع کمبودها توانسته به عنوان دهمین فولادساز برتر جهان مطرح باشد و سهم ۶۲ درصدی در تولید فولاد در خاورمیانه را به خود اختصاص دهد.
به گزارش پایگاه خبری معدننامه به نقل از ایرنا، «وجیه اله جعفری» سهشنبه در سومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران در محل هتل المپیک تهران افزود: تا امروز بیش از ۵.۲ میلیارد دلار فولاد خام و محصولات فولادی روانه بازارهای صادراتی شده است.
رییس هیات عامل ایمیدرو بیانداشت: اکنون سالیانه بیش از ۳۰ میلیون تن شمش فولاد، افزون بر ۲۲ میلیون تن محصولات فولادی و ۱۰۰ میلیون تن سنگ آهن در کشور تولید میشود.
وی با اشاره به سومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران، تصریح کرد: بومیسازی، توسعه فناوری و افزایش توان تامین، از جمله نیازهای اصلی صنعت فولاد است و باید بهطور جدیتر به آن پرداخته شود.
جعفری تاکید کرد: امروز نیاز داریم تا نیاز روز زنجیره فولاد را تامین کرده و زمینه بهره ور شدن آن را با کاهش قیمت تمام شده و تولیدات کیفی تر فراهم کنیم تا بدون وابستگی همه قطعات و تجهیزات مورد نیاز مان را تامین کنیم و این زنجیره میتواند در این راستا مثمر ثمر باشد.
وی با بیان اینکه هنوز با وضعیت مطلوب در زنجیره فولاد فاصله داریم، ادامه داد: با وجود توان تخصصی و نیروهای نخبه، اما تاکنون بومیسازی و ارتقای ساخت داخل آنطور که باید در این زنجیره اتفاق نیفتاده است که نیازمند عارضه یابی است.
معاون وزیر صمت تاکید کرد: باید از افرادی که در این راستا حرکت و فعالیت می کنند، حمایت خاص شود و نیازمند اعتماد به آنها است.
وی اضافهکرد: خروجی این جشنواره باید این باشد که برنامه های حمایتی خودمان را در راستای بومی سازی و ساخت داخل جدیتر دنبای کنیم و آن را روز به روز تقویت کنیم.
بومیسازی بیش از یک میلیارد دلاری در زنجیره فولاد
جعفری خاطرنشانکرد: ایمیدرو از حدود سه سال قبل این مهم را در ساختار خود تعریف کرد تا امروز بیش از یک میلیارد دلار از قطعات و تجهیزات زنجیره فولاد بومیسازی شده است.
وی با اشاره به ظرفیتسازی ۴۰ میلیون تنی انجام شده در تولید فولاد، یادآور شد:در زمینه تامین زیرساختهای مورد نیاز کمبودها و عقبماندگیهایی وجود دارد.
رییس هیات عامل ایمیدرو افزود: اکنون در موضوع برق، مقرر شده تا ۱۰ هزار مگاوات برق توسط خود شرکت های بزرگ با همکاری وزارت نیرو تامین شود و در زمینه ریل، تولید واگن و لوکوموتیو و تامین آب، از سالهای گذشته اقداماتی توسط شرکتها انجام شده است.
وی تصریحکرد: همه این اقدامات کمک میکند تا پایداری بیشتری را در زنجیره فولاد شاهد باشیم تا به تعطیلی و عدم النفع واحدها منجر نشود.
در این مراسم، «بهرام سبحانی»رییس انجمن فولاد ایران درخصوص نمایشگاه و جشنواره امسال خاطرنشانکرد: با وجود بومی سازی بسیاری تجهیزات در سال های گذشته، اما اطلاعات جامع و یکپارچه ای در این زمینه وجود نداشت.
وی ادامه داد: در قالب این جشنواره، دو طرف عرضه کننده و متقاضی از قابلیت ها و نیازهای یکدیگر باخبر میشوند به طوری که در نخستین دوره نمایشگاه بیش از ۳۰ تفاهم نامه بین فولادسازان و تامین کنندگان امضا شد.
این مقام صنفی، یکی از مهمترین نیازهای صنعت فولاد که باید داخلی سازی شود را الکترودهای کوره های قوس الکتریکی و همچنین «نیدلکک» برشمرد که البته شرکت هایی در این زمینه ورود کرده اند.
تقدیر از پنج چهره توسعهگرای زنجیره آهن و فولاد با اهدای لوح سپاس و تندیس، همچنین تقدیر از ۲۰ شرکت برتر، در این جشنواره در دستور کار قرار گرفت.
سومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران با حضور مقامات عالی رتبه کشوری و تولیدکنندگان و تامینکنندگان زنجیره آهن و فولاد کشور با رویکرد بومیسازی و توسعه تکنولوژی از امروز تا ۲۱ بهمن ماه سال جاری در هتل المپیک تهران برگزار میشود.
–
–
–
–
–