دکتر کسری غفوری، مدیر عامل فولاد خراسان مطرح کرد:
افق روشن 1404 پیشِ روی فولاد خراسان
صنعت فولاد كشور در مسیر تحقق بخشیدن به اهداف سند چشم انداز 1404و رسیدن به ظرفیت 55 میلیون تنی شتاب گرفته است. در این میان« مجتمع فولاد خراسان» بزرگ ترین مجموعه صنعتی شرق کشور از تولیدکنندگانی است که گام هایی موثر در مسیر این چشم انداز برداشته است.
شیوا نیک وظیفه
برنامه های توسعه این شرکت، به ویژه فعال شدن طرح تولید کنسانتره در معادن سنگ آهن خواف (سنگان) در یک سال گذشته در کنار برخی طرح های تکمیلی اجرا شده در سایت صنعتی این مجتمع در نیشابور، تصویر روشنی از این نقش آفرینی برای فولاد خراسان ترسیم کرده است.
کسری غفوری، مدیر عامل فولاد خراسان با تشریح برنامه های این شرکت در سال گذشته عنوان کرد: در سال گذشته 210 میلیارد تومان در طرحهای مختلف سرمایهگذاری کردیم. پروژه تولید کنسانتره فولاد خراسان در سنگان پس از مدتها توقف مجددا فعال شد و با پیمانکار به توافق رسیدیم و شرکتهای ایریتک و کیسون به عنوان پیمانکار پروژه انتخاب شدند. شرکت کیسون کار خود را آغاز کرده و ایریتک نیز به زودی فعالیت خود را در پروژه از سر میگیرد. طبق برنامه تا پایان سال جاری باید پروژه 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشد.
رونق بازار محصولات فولاد خراسان
وی در ادامه به تولید و فروش شرکت فولاد خراسان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: تولید میلگرد فولاد خراسان در سال گذشته 500 هزار تن بود؛ با توجه به اینکه تولید میلگرد در ایران 9 میلیون و 500 هزار تن برآورد شده ، فولاد خراسان سهم 5 درصدی از بازار میلگرد را به خود اختصاص داده است. در سال گذشته یک میلیون و 170 هزار تن آهن اسفنجی تولید کردیم که سهم 4 درصدی در بازار را از آن خود کردیم. همچنین با تولید یک میلیون و 602 هزار تنی گندله در سال گذشته، سهم 3 درصدی از تولید گندله کشور نصیب فولاد خراسان شد. در فروش داخلی محصولات ساختمانی سبک نیز طی سال گذشته 478 هزار تن فروش و همچنین در شمش 230 هزار تن فروش در سال قبل را در بازار داخلی ثبت کردیم. سال گذشته در بخش صادرات برای میلگرد 11 هزار و 178 تن و شمش 149 هزار و 897 هزار تن را به ثبت رساندیم که با توجه به محدودیت های تجاری مجموعا در سال گذشته با کاهش 32 درصدی صادرات مواجه شدیم.
برنامه های سال جاری در فولاد خراسان
وی افزود: تولید یک میلیون و 602 هزار تن گندله در سال 1399 برای شرکت افتخاری بود اما ظرفیت نهایی مجتمع دو میلیون تن در سال است و تلاش میکنیم با نصب تجهیزات اضافی، ظرفیت تولید را به بیش از دو میلیون تن برسانیم. با عملکرد سه ماه نخست، چنانچه با مشکلات تامین انرژی مواجه نشویم، به تولید دو میلیون و 200 هزار تن گندله خواهیم رسید.
دکتر غفوری اظهار داشت: در واحد نورد نیز طی سه ماه نخست امسال توانستیم به میزان ظرفیت اسمی تولید کنیم و امیدواریم تا پایان سال جاری به تولید 600 هزار تن محصولات نهایی دست یابیم.
مدیرعامل فولاد خراسان عنوان کرد: در سال جاری و سه ماه نخست توانستیم تمامی رکوردهای تولیدی را ارتقا دهیم و امیدواریم با رکوردهای کسب شده، تعطیلیها و کاستیهای سال گذشته جبران شود. در سال جاری قصد داریم دو میلیون و 350 هزار تن کنسانتره و 150 هزار تن قراضه تامین کنیم. تولید یک میلیون و 200 هزار تن فولاد در هر دو واحد فولادسازی و نیز 600 هزار تن محصولات نهایی را در سال جاری در دستور کار قرار دادهایم. در سال جاری تکميل فرایند و استقرار سيستم مدیریت ارتباط با تامینکنندگان، تولید یک میلیون و 430 هزار تن آهن اسفنجی و توسعه ساخت داخل و بومیسازی در دستور کار قرار دارد.
طرح های توسعه ای و تضمین استمرار تولید
وی به طرح های اجرای شده در سال 99 اشاره کرد و گفت: باوجود تکمیل زنجیره تولید در داخل سایت فولاد در نیشابور، در یک سال گذشته ۲هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری در زمینه های توسعه ای و زیرساختی از سوی بزرگ ترین قطب صنعتی شرق کشور صورت گرفته است.
مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان با اعلام این موضوع از موفقیت های این مجتمع در تامین مواد اولیه و ارتقای تولید در یک سال گذشته خبر داد.
کسری غفوری با بیان اینکه ایجاد کارخانه کنسانتره در منطقه سنگان خواف، یکی از مهم ترین و راهبردی ترین طرح های توسعه این مجتمع است که می تواند با اتصال زنجیره تولید فولاد به زمین، تولید پایدار فولاد را در خراسان رضوی تضمین کند، افزود: افزون بر یک هزار و صد میلیارد ریال سرمایه گذاری در ایجاد زیرساخت ها در این زمینه انجام داده ایم و از سال گذشته با پیگیری های صورت گرفته، خون تازه ای در رگ های این پروژه جریان یافته است.
رفع چالش آب و برق برای فولاد خراسان
دکتر غفوری خاطرنشان شد: پروژه تصفیه و انتقال پساب شهر نیشابور پروژه مهمی است که با توجه به کاهش بارندگی و خشک بودن منطقه، هم برای استان خراسان، هم شهر نیشابور و هم فولاد خراسان اهمیت زیادی دارد که خوشبختانه فولاد خراسان برنده مزایده پساب نیشابور شده و قرارداد نهایی اجرای پروژه به زودی منعقد میشود. اجرای این پروژه نگرانی فولاد خراسان را بابت تامین آب برطرف خواهد کرد.
مدیرعامل فولاد خراسان با بیان این که مساله تامین پایدار آب یکی از چالش های بنیادین در توسعه صنایع کلان در کشور است، افزود: ابر پروژه انتقال آب خلیج فارس با تشکیل کنسرسیومی از صنایع بزرگ و آب بر با هدف فائق آمدن بر چالش آب و توسعه پایدار منطقه در دستور کار قرار گرفته است. مجتمع فولاد خراسان نیز با سهم ۱۰ درصدی در تامین منابع مالی این پروژه کلان، با تزریق ۵۲۰میلیارد ریال در مرحله نخست، به تعهدهای خود در این پروژه عمل کرده است.
وی افزود: در همین مدت، ۴۷۵میلیارد ریال نیز در شرکت های زیرمجموعه فولاد خراسان در زمینه های مختلف توسعه اقدام به سرمایه گذاری کرده ایم.
مدیرعامل فولاد خراسان مشکلات شبکه تامین و توزیع انرژی در کشور را از چالش های تولید برشمرد و با اشاره به قطع ۴۹ روزه گاز در زمستان و نیز قطعی ۱۱ روزه برق در تابستان ۱۳۹۹ اظهار کرد: در این زمینه امسال احتمالا شرایط بحرانی تر باشد؛ اما با وجود این همکاران من در سه ماه نخست سال با تمام توان موفق به ثبت چندین رکورد تولیدی شده اند.
دکتر غفوری با اشاره به چالش برق برای تولیدکنندگان فولادی مطرح کرد: فولاد خراسان نیمی از برق صنعتی استان خراسان را مصرف میکند. بر این اساس با توجه به محدودیتهای ناشی از قطعی برق، قصد داریم یک نیروگاه بادی را احداث کنیم تا مصرف برق صنعتی از شبکه سراسری کاهش یابد.
مدیرعامل فولاد خراسان با اشاره به چالش تامین مواد اولیه برای صنایع فولادی از ثبت رکورد در زمینه تامین کنسانتره که از آن با عنوان «جنگ تامین کنسانتره» یاد می کرد، خبر داد و افزود: در اسفند پارسال و نیز سه ماه نخست سال جاری رکورد تامین این ماده اولیه حیاتی در فولاد خراسان شکسته شد که موفقیت قابل توجهی در مقایسه با سال های گذشته به حساب می آید.
مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان همچنین از رکوردشکنی های تولید فولادخام در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۰ خبر داد و افزود: تداوم رشد تولید در حالی محقق شده که چالش ها نسبت به گذشته کاهش محسوسی نداشته و پیامد توان، تعهد و هماهنگی قابل توجهی که در شرکت وجود دارد، کسب این موفقیت ها بوده است. به گفته وی، رشد ۱۰درصدی اردیبهشت و ۶درصدی خرداد در تولید آهن اسفنجی، می تواند در صورت عدم انقطاع در تامین گاز رشد قابل توجهی در این بخش از زنجیره تولید رقم بزند.
.
.
.
.
.
.
.
.