در یازدهمین همایش چشم انداز صنعت فولاد و سنگ آهن ایران صورت گرفت؛
استقبال از طرحها و برنامههای راهبردی فولاد مبارکه
در یازدهمین همایش چشمانداز صنعت فولاد و سنگآهن ایران صورت گرفت؛
استقبال از طرحها و برنامههای راهبردی فولاد مبارکه
در یازدهمین همایش «چشمانداز صنعت فولاد و سنگآهن ایران با نگاهی به بازار» که از 4 تا ۶ اسفند در هتل المپیک تهران برگزار شد، از طرحها و برنامههای راهبردی فولاد مبارکه در هوشمند سازی صنعت و اجرای طرح تحول دیجیتال و تولید فولادهای جدید استقبال شد.
مدیرعامل فولاد مبارکه در جریان برگزاری این همایش و در میزگرد تخصصی تعاملات دو حوزۀ فولاد و سنگآهن، چالشها و راهکارهای صادرات در دورۀ پساترامپ، اظهار کرد: از فولاد مبارکه بهعنوان تولیدکننده و تأمینکنندۀ انواع ورق یاد میشود، درحالیکه این شرکت رسالت صنعت سازی را نیز برعهدهگرفته و علاوه بر تأمین نیاز کشور به انواع ورقهای فولادی، در این حوزه نیز باقوت در حال حرکت است.
حمیدرضا عظیمیان در ادامۀ سخنان خود، به نقش فولاد در توسعۀ صنعتی و اقتصادی کشور تأکید و تصریح کرد: در پروژۀ استراتژیک انتقال نفت گوره به جاسک که بهتصریح مقام معظم رهبری و وزیر نفت، استراتژیکیترین پروژۀ دولت بوده، فولاد مبارکه با همکاری فولاد اکسین و کارشناسان وزارت نفت توانست این نوع فولاد را تولید و تحریمها را بیاثر کند، تاجاییکه هماکنون ۴۵۰ هزار تن از این نوع فولاد تولید و در اختیار فولاد اکسین، تولیدکنندۀ لوله و نصاب قرارگرفته و هزار کیلومتر آن انجام شده است.
وی در همین خصوص بابیان اینکه اخیراً فولاد مبارکه اسلب ۳۰۰ میلیمتری تولید کرده است، گفت: ورق حاصله از نورد این نوع تختالها نیز برای تولید لولههای انتقال نفت از کف دریا که عمدتاً وارداتی بوده استفاده میشود.
وی بابیان اینکه امسال ۷۰۰ میلیون یورو ورق وارد کشور شده، تصریح کرد فولاد مبارکه با اجرای پروژۀ نورد گرم شمارۀ 2، تأمین حداکثری نیاز صنایع کشور را رسالت خود میداند.
مدیرعامل فولاد مبارکه از محدودیتهای صنایع در تأمین برق و گاز در فصول مختلف سال بهعنوان مشکلات قابلملاحظه در حوزۀ تولید نام برد و گفت: به همین دلیل تا الآن فولاد مبارکه ۳۰۰ هزار تن تولید خود را از دست داده است.
وی از کمبود سنگآهن بهعنوان یکی دیگر از بزرگترین چالشهای فولادسازان نام برد و گفت: مادام که سنگآهن کافی از سوی معدنکاران در اختیار این مجموعهها قرار نگیرد، طبیعتاً آنها برای حل مشکل به حوزۀ غیرتخصصی خود یعنی معدن سوق داده میشوند.
عظیمیان بابیان اینکه خرید کنسانتره بهصورت آزاد نیز فولادسازان را با مشکلات جدیتری مواجه میکند، ادامه داد: فولاد مبارکه واردات کنسانتره را موردبررسی قرار داد که این راهکار نیز توجیه اقتصادی مناسبی نداشت.
مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در خصوص اهمیت توسعۀ معدن و صنعت فولاد کشور ادامه داد: حاشیۀ سود معدن دو برابر فولاد است، اما معدنکاران به سمت فولادساز شدن پیش رفتند.