تقیزاده، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو مطرح کرد:
از تولید شمش فولادی بهسوی تولید فرآوردههای کیفی و آلیاژی حرکت کنیم/ ماشینآلات قدیمی از معادن کشور حذف شود
شیوا نیک وظیفه- به اعتقاد مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو اتکای از کشاورزی به سمت معدن سوق داده شود چراکه این بخش عایدی و ارزش افزوده بسیار بالاتری دارد.
مهندس تقی زاده عنوان کرد: متاسفانه در بخش اکتشافات حوزه معدن دچار عقبماندگی هستیم. هرچند که در بخش سنگآهن، مس و سایر فلزات دارای مزیت نسبی می باشیم. دلیل این مسائل هم بروکراسیهای اداری و هم عقبماندگی از علم به روز دنیا است. سرمایهگذاری در بخش اکتشاف برای کشور ما دارای صرفه اقتصادی است و باید در این زمینه سرمایهگذاری انجام شود.
وی افزود: پیشنهاد میشود فارغ از بحث مالکیت یک شرکت، کنسرسیومی متشکل از شرکتهای صنعتی و معدنی با محوریت اکتشاف پهنهها تشکیل شود چراکه اگر اکتشافات در سیستم مالکیت پهنهها باشد پروسهای بسیار زمانبر خواهد بود. بخش خصوصی هم حاضر است در تکنولوژی معادن زیرزمینی سرمایهگذاری کند.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو خاطرنشان کرد: اکنون در حال سفارش و پیگیری بومی سازی سخت افزارهای روز دنیا هستیم که البته مسیر طولانی در پیش داریم. معادنی هستند که تا ۲ میلیارد تن در اعماق ذخیره دارند که مستلزم سخت افزار مناسب است. این درحالیست که در کشور سختافزارهایی چون ماشین آلات حفاری وجود ندارد.
وی یادآور شد: شرکت معدنی و صنعتی چادرملو ۸ دستگاه حفاری وارد کرده است که این دستگاه برای نخستین بار به ماشینسازی اراک برای مهندسی معکوس ارسال شده است.
مهندس تقی زاده گفت: متاسفانه با توجه به داشتن سوخت ارزان کشور به گورستانی از ماشینآلات فرسوده تبدیل شده درحالیکه باید روشهای نوینی برای معادن بزرگ داشت و شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در این زمینه گام برداشته و از دیگر شرکتها هم دعوت به همکاری دارد.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو تاکید کرد: ایران دارای دومین منابع گازی دنیا است اما در زمستان سال جاری تولید تحت تاثیر کمبود گاز قرار گرفت و امیدواریم وزارت نفت برای آن چارهای بیاندیشد تا فولاد سازها محبور نباشند به سمت سرمایه گذاری در منابع گازی بروند. تولید فولاد و بخش معدن کشور مستلزم به زیرساختهایی است که متاسفانه در تمامی بخشها دچار مشکل هستیم البته مساله آب توسط طرح انتقال آب خلیج فارس و مساله برق نیز توسط شرکتهای معدنی و فولادی با احداث نیروگاه در حال رفع چالش است .
وی افزود: در مقطعی فروش سنگ آهن خام فروشی محسوب میشد و حالا فروش شمش هم همین معنا را دارد. باید به سمت افزایش ارزش افزوده و تولید فولادهای آلیاژی و کیفی حرکت کنیم و به طور کلی شرکتهای فولادی به سمت تولید فولادهای کیفی هدایت شوند. چادرملو دو کارخانه ۲.۵ میلیون تنی ورق را در دست اجرا دارد که اردیبهشتماه به بهرهبرداری میرسد.
نقی زاده گفت: در بحث حملونقل نیز باید از حمل جادهای به سمت ریلی برویم که برای نخستین بار از محل حمل عوارض ریل در این زمینه سرمایهگذاری انجام پذیرفته است.
.
.
.
.
.
.
.