آنچه در آئین افتتاح ۵ طرح ملی وزارت صمت با بیش از ۴۵ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری گذشت
شیوا نیکوظیفه روز پنجشنبه، 12 فروردین ماه، ۵ طرح ملی وزارت صمت با ایجاد یک هزار و 290 فرصت شغلی، به دستور رئیس جمهور و با حضوروزیر صمت به صورت ویدیو کنفرانسی مورد افتتاح قرار گرفت. برای بهره برداری از این طرح ها بیش از ۴۵ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری انجام شده است. این طرحها […]
شیوا نیکوظیفه
روز پنجشنبه، 12 فروردین ماه، ۵ طرح ملی وزارت صمت با ایجاد یک هزار و 290 فرصت شغلی، به دستور رئیس جمهور و با حضوروزیر صمت به صورت ویدیو کنفرانسی مورد افتتاح قرار گرفت. برای بهره برداری از این طرح ها بیش از ۴۵ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری انجام شده است. این طرحها در ۵ استان خراسان شمالی، فارس، کرمان، قزوین و سمنان مستقر هستند و در زمینه تولیدشمش آلیاژی، مس کاتد، کاشی و سرامیک، سنگ آهن و تکمیل زیرساختهای مرحله نخست منطقه ویژه اقتصادی گرمسار می باشند.
این طرحها شامل طرح تکمیلی مجتمع صنعتی اسفراین در خراسان شمالی، واحد خردایش شماره 2 شرکت معدنی و صنعتی گلگهر دراستان کرمان، طرح شرکت صنایع مس طارم در استان قزوین، تکمیل زیرساختهای فاز 1 منطقه ویژه اقتصادی گرمسار در استان سمنان و طرح تولید کاشی و سرامیک شرکت کاشی صدف سرام استقلال آباده در استان فارس بودند. پنج طرح افتتاح شده باسرمایهگذاری بیش از ۴۵ هزار میلیارد ریال موجب اشتغال زایی مستقیم برای هزار و ۲۹۰ نفر شده است.
دکتر حسن روحانی در آیین افتتاح این طرح ها، با اشاره به همزمانی افتتاح طرح های ملی صنعتی و معدنی کشور با روز جمهوریاسلامی، گفت: 12 فروردین و روز جمهوری اسلامی بالاترین ثمره از بهترین شجره در تاریخ کشور است.
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه افتتاحهای پنج شنبهها را از فروردین سال 99 آغاز کرده و به امید خدا تا آخرین پنجشنبه فعالیت دولت دوازدهم، ادامه خواهیم داد، اظهار داشت: شرح آنچه در این مدت افتتاح شده، در 2 جلد کتاب به چاپ رسیده و مابقی افتتاحها تاپایان دولت نیز در یک کتاب دیگر به چاپ خواهد رسید. این 3 جلد کتاب نشانه و گواهی برای آیندگان است تا ببینند که ملت ایران چگونه در شرایطی که جنگ اقتصادی تمام عیار به او تحمیل شده بود و تحت شدیدترین تحریمها قرار داشت و در عین حال با همهگیری کرونامقابله میکرد، توانست در این مدت بیش از 7600 پروژه به ارزش بیش از هزار هزار میلیارد تومان را عملیاتی و افتتاح کند.
رئیس جمهور تصریح کرد: در سال 1399 در حالی که همزمان با جنگ اقتصادی تمام عیار و شیوع کرونا مواجه بودیم، 36 هزار مجوزبرای واحدهای صنعتی صادر شد که 10 هزار واحد آن، زمین مورد نظر را تحویل گرفته و آغاز به کار کردند و این در حالی است که تا پیش از این تعداد کل واحدهای فعال صنعتی کشور، حدود 75 هزار واحد بوده است.
دکتر روحانی در ادامه با اشاره به اینکه بیشترین میزان تأمین ارز در سال 99 از محل صادرات محصولات پتروشیمی و صنایع معدنی کشور حاصل شده است، تصریح کرد: همه صنایع کشور در سال 99 برای آبادانی کشور تلاش مضاعفی کردند، اما صنایع پتروشیمی ومعدنی در این بین به عنوان 2 رکن اساسی، بیشترین ارز مورد نیاز کشور را تأمین کردند و با این کار بزرگ خود دشمن را مأیوس و مردم را امیدوار کردند.
علیرضا رزمحسینی در ادامه این افتتاحیه عنوان کرد: پنج پروژه ملی به بهرهبرداری میرسد. طرح تکمیلی مجتمع صنعتی اسفراین درزمینه تولید شمش آلیاژی به روش ریختهگری پیوسته، گام بزرگی در تولید لوله های بدون درز که در صنایع نفتی و گازی مورد استفاده قرار می گیرد، خواهد بود.
وی در بخش دیگر صحبتهای خود به حضور بخش خصوصی در بخش مس اشاره کرد و اظهار داشت: شرکت صنایع مس طارم که دراستان قزوین به بهرهبرداری خواهد رسید در زمینه تولید مس کاتد با ظرفیت ۱۰ هزار تن در سال فعالیت خواهد کرد؛ همچنین طرح مهم دیگری که افتتاح خواهد شد واحد خردایش شماره ۲ شرکت معدنی و صنعتی گلگهر خواهد بود، همانطور که میدانیم مجتمع گلگهردارای ظرفیتهای سرمایهگذاری زیادی است که خوشبختانه طرحهای خوبی در این زمینه در حال اجراست.
وزیر صمت در توضیح پروژه تکمیل زیرساختهای فاز ۱ منطقه ویژه اقتصادی گرمسار گفت: سازمان ایدرو به منظور مهیا کردن زیرساخت برای سرمایهگذاران و صنعتگران منطقه ویژه به مساحت ۹ هزار هکتار را در نظر گرفته است که امروز فاز اول این منطقه به بهره برداری خواهد رسید.
رزم حسینی همچنین با اشاره به مناسبت تاریخی و مهم دوازدهم فروردین در تقویم جمهوری اسلامی ایران، دستاوردهای صنعتی ومعدنی نظام را نسبت به پیش از انقلاب بسیار ارزشمند توصیف کرد و تاکید کرد: این دستاوردها باید به ملت شریف ایران اطلاع داده شود؛ کشور ما در گذشته وارد کننده بسیاری از محصولات مانند فولاد، سیمان و تجهیزات مختلف تولیدی بود اما امروز ما خوشبختانه رتبه یازدهم تولید فولاد و رتبه چهاردهم تولید آلومینیوم دنیا را داریم.
وزیر صمت در پایان ضمن امیدواری از رشد و رونق تولید در سال جاری گفت: در سال ۹۹، وزارت صمت نزدیک به ۷۳ میلیارد دلار تجارت بینالمللی داشته است و تا امروز در حدود ۴۶ میلیون تن کالا از کشور صادر و یا به کشور وارد شده است و امیدواریم در سال جدید باهمت همه مسئولان و تولیدکنندگان شاهد رشد و جهش در بخش تولید و اقتصاد کشور باشیم.
در ادامه مهندس ایمان عتیقی مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر گفت: شرکت گلگهر رتبه اول تولید کنسانتره و گندله را دارد ونقش مهمی در صنایع فولادی ایفا میکند.در طی ۲ ماه پایانی سال ۸ رکورد تولیدی در گلگهر رقم خورده است که نقش موثری در صنایع فولادی داشته است، گل گهر با کاهش تاثیر تحریمها امسال چندین افتتاح ملی را داشت. یکی از افتخارات این مجموعه آن است که باکاهش اثرات تحریم رشد بزرگی در تولید داشته و در آبان ۱۳۹۹ نیز ابرپروژه انتقال آب خلیجفارس را افتتاح کرد و در ادامه این مسیر،عملیات اجرایی خط دوم و سوم انتقال آب با مشارکت گلگهر کلید خورد و انتقال آب از خلیجفارس جزو طرحهای زیربنایی کشور بود.
وی افزود: امروز بزرگترین واحد خردایش خاورمیانه با ظرفیت ١٥ میلیون تن سنگ در این منطقه افتتاح میشود و در واقع اجرای این طرح منجر به بهبود کیفیت و افزایش تولید داشته و نقش مهمی در تحقق شعار سال خواهد داشت.
وی همچنین با اشاره به موضوع واگذاری پهنه معدنی در استان کرمان بیان کرد: یکی از مشکلات گلگهر، واگذاری یک پهنه معدنی استکه اقدامات قانونی آن انجامشده اما امیدواریم با پشتیبانی دولت این واگذاری با سرعت بیشتری انجام شود، چراکه با واگذاری این پهنه،پشتیبانی از تولید نیز محقق خواهد شد.
مهندس عتیقی با اشاره به اینکه سند چشمانداز ١٠ ساله برای این شرکت تدوین و ظرف ٢ ماه آینده ابلاغ خواهد شد، گفت: بدون شک توسعه این شرکت، براساس تلاش مدیران گذشته و سهامداران رقم خورده است.
کرامتاله حسینی، مدیرعامل شرکت صنایع مس طارم در آیین افتتاح افزود: مراحل مختلف احداث و توسعه صنایع مس طارم در منطقه کمتر توسعه یافته در دولتهای یازدهم و دوازدهم انجام شد.
وی افزود: ذخیره مس طارم با 11.5 میلیون تن در استان قزوین واقع شده و فاقد زیرساختهای لازم است و از رئیس جمهور درخواست میکنم که یک جاده 15 کیلومتری احداث شود. مس طارم 265 میلیارد تومان سرمایهگذاری داشت و با تولید 10 هزار تن کاتد بیش از 450 نفر اشتغال ایجاد کرده است. در کنار این پروژه، طرحهای دیگر همچون اسید نیز احداث خواهد شد. از رئیس جمهور درخواست میکنم در راستای حمایت از صنایع معدنی موضوع حقوق دولتی و بهره مالکانه تجدید نظر شود.