دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن:
نعمت معدن به نقمت برای مردم استان یزد تبدیل نشود
دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن گفت: باید به نحوی تدبیر و برنامه ریزی شود که نعمت معدن به نقمت برای مردم استان تبدیل نشود.
به گزارش پایگاه خبری معدننامه به نقل از مهر، محمدحسین آیت نیا، یکشنبه شب در مراسم دیدار دانشجویان با استاندار یزد اظهار داشت: اکنون که رهبر معظم انقلاب سال جدید را به نام «تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین» نامگذاری کرده اند، فرصت خوبی است تا مشکلات این حوزه رفع شود.
وی افزود: هم اکنون دانشجویان مشکلات عدیده ای در راستای تاسیس شرکتهای دانش بنیان و ثبت اختراعات دارند تا حدی که بروکراسی های موجود سبب فرار مغزها و دلسردی آنها شده است بنابراین ضروری است این موضوع مورد بررسی و بازنگری جدی قرار گیرد.
دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن ادامه داد: از سوی دیگر بسیاری از شرکت های دانش بنیان در مرحله ای هستند که برای رشد و شکوفایی نیازمند حمایت مالی دولت هستند.
آیت نیا عنوان کرد: اشتغال فارغ التحصیلان یکی از مهمترین دغدغه دانشجویان است بنابراین درخواست می شود با تدابیری زمینه اشتغال دانشجویان فراهم شود زیرا همانطور که می دانید نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در استان یزد بالاتر از میانگین کشوری است.
نماینده بسیج دانشجویی استان یزد تاکید کرد: موضوع دیگری که امروزه همه آحاد مردم با آن دست و پنجه نرم می کنند، مشکلات اقتصادی است. اقتصادی که با دست درازی ها و سهم خواهی های برخی در داخل به وضع موجود رسیده است.
وی اظهار داشت: در استان ما، یزد هم با وجود اینکه رتبه دوم در شهرهای معدنی ایران را داراست، اما ایراداتی به اقتصاد معدن و گردش مالی کلان آن وارد است. متاسفانه آنچه باید طبق قانون تحت عنوان مسئولیت اجتماعی معادن عاید مردم و توسعه استان بشود، نمی شود و عدم شفافیت در معادن غیر مجاز و حتی معادنی که پروانه اکتشاف اخذ کرده اند نیازمند ضمانت اجرایی برای جلوگیری از بهره برداری معادن غیرمجاز و عدم تمدید معادن کاهل در عرصه پرداخت مسئولیت اجتماعی است.
آیت نیا تاکید کرد: به اذعان همه صاحب نظران مسئله آب، یکی از اساسی ترین معضلات یزد است، که می توان با اخذ درآمد حاصل از مسئولیت اجتماعی معادن، برای مشکل آب استان چاره ای اندیشید.
وی عنوان کرد: در این راستا شفافیت کامل، بروزرسانی تعداد معادن استان، جمع آوری حساب های معادن استان یزد در خود استان، نظارت بر نحوه و محل پرداخت های عایدی مسئولیت اجتماعی معادن ضروری است. هرچند بانیان وضع موجود با سهم خواهی های خود عرصه را بر توسعه استان تنگ کرده اند و انتظار است در «دولت مردمی برای ایران قوی» کلیدواژه های مبارزه با فساد، ناکارآمدی و اشرافیگری تحقق یابد.
آیت نیا ادامه داد: پیشنهاد می شود با افتتاح یک حساب واحد در استان عواید مسئولیت های اجتماعی در یک حساب متمرکز با شفافیت کامل جمع آوری شود تا به صورت متوازن و با در نظر گرفتن ماده ۱۸ قانون معادن (توسعه مناطق وقوع معادن) برای رشد استان کوشیده شود تا این مسئولیت اجتماعی از خطر دست درازی ها، سهم خواهی ها و تعارض منافعها در امان باشد.
وی تاکید کرد: در راستای تبین شعار سال می توان گفت که یک عنصر مهم برای حل مشکلات اقتصادی جوانان این مرزو بوم اند که با بها دادن موجب رشد و بالندگی این خاک خواهند شد.
آیت نیا ادامه داد: همچنین دولتمردان وظیفه دارند تا با حمایت از تکمیل زنجیره تولید و جلوگیری از خام فروشی معادن با رعایت اصول محیط زیستی و سند آمایش سرزمینی باعث افزایش تولید و افزایش اشتغال آفرینی شوند و باید کوشید نعمت الهی معدن به نقمت برای مردم این استان تبدیل نشود.
.
.
.
.
.
.