معاون اقتصادی استانداری کرمان در نشست خبری مطرح کرد؛
صدور مجوز برای ۱۵ میلیارد تن ذخایر استان کرمان
معاون اقتصادی استانداری کرمان عنوان کرد: میزان ذخایر معادن دارای پروانه در حال حاضر در استان کرمان ۶.۴ میلیارد تن است و به زودی برای ۱۵ میلیارد تن ذخایر قطعی این استان پروانه صادر خواهد شد.
به گزارش معدن نامه نشست خبری معاون اقتصادی استانداری کرمان با حضور اصحاب رسانه در هتل المپیک تهران با عنوان ” فرصتهای سرمایهگذاری در معدن و صنایع معدنی” برگزار شد.
امیر حسنزاده با بیان اینکه استان کرمان بزرگترین منابع معدنی کشور را در خود جای داده است اظهار کرد: ۴۵ تا ۵۰ درصد حقوق دولتی معادن، توسط معادن فعال استان کرمان پرداخت می شود.
وی با اشاره به اینکه ذخیره قطعی معدنی در استان کرمان ۱۵ میلیارد تن است گفت: میزان ذخایر معادن دارای پروانه در حال حاضر در استان کرمان ۶.۴ میلیارد تن است و به زودی برای ۱۵ میلیارد تن ذخایر قطعی این استان پروانه صادر خواهد شد. این در حالی است که ممکن است ذخایر قطعی استان کرمان به ۳۰ میلیارد تن نیز افزایش یابد.
حسنزاده در ادامه بیان کرد: برای توسعه فعالیتهای معدنی در استان کرمان، آزادسازی و واگذاری معادن محبوس و راکد از طریق ظرفیتهای ماده ۲۰ آغاز شده است. معادنی که پروانه آنها به عدهای در گذشته واگذار سده اما آنها هیچ کاری در این معادن انجام ندادهاند، با برگزاری مزایده به شرکتهای ذیصلاح واگذار میشود.
معاون اقتصادی استانداری کرمان در ادامه با اشاره به این موضوع که در صنایع پاییندست نیز برنامههایی در دست اقدام داریم، عنوان کرد: ما به شرکتهای فعال در استان کرمان توصیه کردهایم که به صنایع پاییندست خود ورود پیدا کنند و در این راستا ما نیز آنها را حمایت خواهیم کرد و زمین و مجوزهای لازم را به آنها خواهیم داد.
پیشرفت واحدهای معدنی فعال در استان کرمان
حسنزاده با اشاره به واحدهای معدنی فعال در استان کرمان تصریح کرد: در استان کرمان ۱۵ واحد کنسانتره آهن فعالیت دارند که ۳۴ میلیون تن در سال کنسانتره آهن تولید میکنند، همچنین در این استان ۲۳ میلیون تن گندله آهن، آهن اسفنجی حدود ۶ میلیون تن، شمش فولاد ۵ میلیون تن، میلگرد ۱.۵ میلیون تن و کاتد مس ۳۵۰ هزار تن تولید میشود.
وی در ادامه با اشاره به واحدهای فرآوری در دست اقدام در استان کرمان افزود: یک واحد کنسانتره مس با ظرفیت ۲۵ هزار تن در جیرفت توسط بخش خصوصی، یک واحد کنسانتره مس ۱۵ هزار تنی،یک واحد کنسانتره طلا در واحد فاریاب با پیشرفت ۹۰ درصدی در حال ساخت است که تا ۶ ماه آینده افتتاح خواهد شد.
علاوه بر این یک واحد کنسانتره کرومیت در فاریاب با پیشرفت ۹۵ درصدی آماده افتتاح است. همچنین ۹ کارخانه نیز به تازگی عملیات اجرایی آنها به پایان رسیده و وارد مرحله تولید شدهاند که اشتغالزایی قابل توجهی را به خود اختصاص دادهاند. این کارخانهها در جنوب استان کرمان راهاندازی شدهاند.
کرمان می تواند قطب اصلی تولید انرژی تجدیدپذیر در کشور شود
وی در این نشست با تأکید بر ظرفیتهای عظیم استان کرمان در تولید انرژی خورشیدی بیان کرد: «در حال حاضر، استان کرمان با ظرفیت تولید ۱۸۰ مگاوات برق خورشیدی، بزرگترین تولیدکننده برق خورشیدی در ایران محسوب میشود. این امر نشاندهنده پتانسیل بالای این منطقه در زمینه توسعه انرژیهای پاک خصوصاً برق خورشیدی است.»
حسنزاده همچنین از طرحهای در حال احداث در این استان خبر داد و افزود: «ظرفیت برق خورشیدی در حال احداث در استان کرمان به ۱۲۰۰ مگاوات میرسد. این حجم از سرمایهگذاری و اجرای پروژههای جدید میتواند کرمان را به قطب اصلی تولید انرژی تجدیدپذیر در کشور تبدیل کند.»
وی با اشاره به چشمانداز آینده در این حوزه عنوان کرد: «استان کرمان قابلیت این را دارد که با جذب سرمایهگذاریهای جدید، به ظرفیت تولید ۱۰ هزار مگاوات برق خورشیدی دست یابد. این امر نهتنها مشکل کسری برق در کشور را حل میکند بلکه موجب افزایش سهم انرژیهای پاک در سبد انرژی کشور نیز خواهد شد.»
لزوم توجه بیشتر به حوزه سنگ های قیمتی
به گفته معاون اقتصادی استاندار کرمان در ۱۵ استان کشور ظرفیت سنگهای نیمهقیمتی وجود دارد.
حسن زاده در این خصوص به وضعیت سنگهای قیمتی در دنیا اشاره کرد و گفت: در دنیا ۱۲۰۰ دلار گردش مالی گوهرسنگهاست که ۸۰ میلیارد دلار این گردش مالی مربوط به سنگهای رنگی است. این در حالی است که در کشور ما در این حوزه در کشور هیچ کاری انجام نشده است.
وی افزود: البته در کرمان در این حوزه اقداماتی را آغاز کردهایم اما با توجه به وجود سنگهای قیمتی از جمله: گارنت سبز باغ برج، فیروزه شهربابک متعلق به شرکت ملی مس، آمیتیس، عقیق و …باید سرمایهگذاری های بیشتری انجام شود.
وی از برگزاری دوره های آموزشی گوهرتراشی با همکاری ایمیدرو در سیرجان و شهربابک نیز خبر داد و گفت: همچنین ما میزبان دومین مسابقات گوهرتراشی در کرمان بودیم و همچنین به شرکت ملی مس که دارای ذخایر طلا، نقره و فیروزه است پیشنهاد تولید دادهایم.