گزارش تحلیلی معدن نامه از وضعیت بازار فولاد
بازار فولاد از قیمت های سال قبل فاصله دارد
هفته گذشته قیمت شمش کمی کاهش یافت، علت آن افزایش شدید هفته های قبل و سرازیر شدن شمش های اعتباری به بازار به قیمت نقدی بود، بسته شدن در خرید بر روی تجار فصل جدیدی برای شمش باز میکند.
شیوا نیک وظیفه: همچنین افت تقاضا بازار میلگرد را سست کرد، عرضه ها خریدار نداشت در حالیکه عرضه زیاد بود، از سه شنبه قیمت افت کرد و کمتر از ده درصد عرضه شده در بورس به فروش رسید، بوی سفته بازی از عرضه های بورس به مشام می رسد. بورس کالا معاملات شمش را برای بازرگان ها متوقف کرد در حالیکه شمش به اوج قیمت خود رسیده بود و امکان افزایش بیشتر نداشت، ضمن آنکه عرضه های قبلی فاصله قیمت شمش در بازار و بورس را زیاد کرده بود.
در واقع این سیاست جلوی رکود و ریزش قیمت شمش را گرفت و فرصتی در اختیار تولید کننده ها گذاشت تا به صادرات برسند، در عین حال بازار داخل از افت بیشتر پرهیز می کند، اما بازار میلگرد تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. این سیاست اجازه افت قیمت را به میلگرد نمی دهد در حالیکه نه نوردکارها قدرت خرید شمش را دارند نه بازار توان جذب قیمت های بالای میلگرد بورسی را دارد، بنابراین بازار یک مدت به کما خواهد رفت تا خود را با شرایط جدید وفق دهد.
به گزارش معدن نامه، در این هفته خبرهایی بود از افزایش بیش از ۶۰ درصدی نرخ برق، گاز هم در صف ایستاده، در حالیکه قطعی هر دو در جریان است، از طرف دیگر قطعنامه اروپا هم صادر شد و بازار منتظر تغییر نرخ ارز، خبر دیگر هم راه اندازی بازار مبادله ارز در دیماه است که احتمال تغییر و افزایش نرخ ارز را می دهد.
جمع همه این عوامل نشان از تغییر نرخ ها دارد. ولی زمان می برد و افزایش قیمت باعث رکود خواهد شد، اگر نرخ ارز افزایش نداشته باشد صادرات زمین گیر خواهد شد، بودجه سال آینده هم با توجه به کسری خود و منابع تامین آن اگر از صادرات کافی برخوردار نباشد به افزایش تورم منتهی خواهد شد، بازار فولاد از قیمت های سال قبل فاصله دارد اکثر کارخانه ها با مشکل موجودی و قیمت روبرو هستند بنابراین افزایش قیمت تنها راه باقیمانده است تا بخش محصول با افزایش قیمت مواد اولیه و هزینه ها مبارزه کند، سوال این است که بازار قدرت جذب قیمت های بالا تر را دارد؟؟ و تا کجا؟
هفته پیش از آن بازار داخلی در رکود بود، مشکل نقدینگی و تقاضا بر بازار حکومت می کرد، این در حالی است که به علت مشکل برق و گاز تولید کاهش یافته است، دو عامل افزایش هزینه و کاهش تولید، قیمت تمام شده را بالا می برد، قربانی این شرایط تولید است، با وضع موجود کالا های ارزان، محصولاتی را که با نرخ بالاتر تولید میشود از بازار خارج می کند، درنتیجه مثل سال قبل بازار از بورس عقب می افتد، تا انبارها خالی شود، تقاضا برنمی گردد مگر آنکه قیمت ارز تغییر کند.
گفتنی است طی هفته گذشته در بازار جهانی همه چیز آرام بود، مثل هفته های قبل روند نفت ثابت است سنگ آهن تغییر جدی نداشته و حدود 100 دلار مانده ولی قراضه حدود ۲۰ دلار پایین آمده و شمش حدود 10 دلار، نگرانی از اوضاع اقتصادی چین، چشم انداز بهبود بازار را تیره کرده، احتمالاً این روند تا آخر دسامبر ادامه یابد.خبرها حاکی از افت قیمت شمش در خاوردور به علت عرضه های چین است.