رئیس خانه صمت ایران؛
صنعتگران به جای حمایت، تنبیه شدند/ انتظار داریم قطعی برق صنایع، منظم باشد
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران بیان کرد: قرار بود بسته حمایتی وزارت صنعت درخصوص جبران خسارت قطع برق واحدهای تولیدی، کمک به صنعتگران باشد، اما در عمل نه تنها هیچ حمایتی انجام نشد که بسته تنبیهی هم اجرا شد.
به گزارش پایگاه خبری معدن نامه، سید عبدالوهاب سهلآبادی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران درخصوص آغاز زودهنگام قطع برق صنایع گفت: کمبود برق در کشور وجود دارد و به ناچار باید تنظیماتی انجام شود، اگر قرار است برق واحدهای صنعتی قطع شود، طبق برنامه و زمانبندی باشد. برای مثل اگر میخواهند برق یک شهرک صنعتی را قطع کنند، به صورتی باشد که عوامل شاغل در آن شهرک، مطلع باشند.
وی افزود: حداقل چیزی که ما انتظار داریم، انضباط و نظم در خاموشی ها و اطلاعرسانی دقیق و صحیح است. همچنین باید ادارات دیگر هم مطلع باشند که ما در هفته دو یا سه روز برق نداریم و نداشتن سه روز برق در هفته به چه معنا است.
سهلآبادی ادامه داد: ما پیشنهاداتی هم به کمیسیون انرژی مجلس ارائه دادهایم، برای مثال پیشنهاد دادیم که برق صنایع را در روز پنجشنبه قطع کنند تا تعطیلی آخر هفته با قطعی برق همزمان شود و فشار کمتری به تولید وارد شود.
رئیس خانه صمت با بیان این که هنوز تعداد روزهایی که قرار است صنایع با خاموشی مواجه شوند، اعلام نشده است، گفت: برق برای بسیاری از تولیدکنندگان به ویژه در صنایعی مانند ریختهگری، سیمان و کاشی حیاتی است و بینظمی در برق قطع خسارات بسیار سنگینی به بار میآورد. درست مانند خانهای که اگر مرتب برق قطع شود، وسایل برقی آسیب میبینند، در صنعت با وجود تجهیزات بزرگ، این خسارتها بسیار شدیدتر خواهد بود.
سهلآبادی تاکید کرد: امروز اگر وسط عملیات یک کوره ذوب برق قطع شود، خسارت بسیار بزرگی به بار میآید. هر چند بعضی از کارخانهها ژنراتور اضطراری دارند، اما بسیاری ندارند و یا این که ژنراتور پاسخگو نیست.
وی گفت: حالا که در حوزه تامین برق مشکل داریم و این مشکلات از گذشته به دلیل عدم تعمیر و نوسازی نیروگاهها، مصرف زیاد، خشکسالی و… ایجاد شده است، حداقل انتظار جامعه تولیدکننده این است که برنامهریزی دقیقتری برای خاموشی ها انجام شود.
رئیس خانه صمت ایران عنوان کرد: ضمن این که یکی از اعتراضات ما این است که در مصرف برق خانگی و صنفی صرفه جویی نمیشود. باید این موضوع مهم را در نظر داشت که اگر واحدهای تولیدی تعطیل شوند، خانهها نیز دچار مشکل خواهند شد؛ چرا که منبع درآمد خانوادهها از بین میرود.
وی درخصوص راهکار عبور از این شرایط نیز گفت: کمبود برق را درک میکنیم و یکی از راهکارهای مقابله با این بحران جلوگیری از اتلاف انرژی است. هم باید در مصرف برق صرفه جویی کنیم و هم اقدام به نوسازی کارخانهها کنیم. باید صنایع را به سمت مصرف پایینتر هدایت کنیم که این کار نیاز به حمایت دولت، ارائه تسهیلات و اصلاح ساختار دارد. قوانین این کار هم موجود است و صرفا باید سریعتر اجرایی شود.
وی توضیح داد: باید شرایط برای تولیدکنندگان تسهیل شود و همزمان مصرف انرژی را کاهش دهیم. ماشینآلات فرسوده و پرمصرف باید کنار گذاشته شود و استفاده از انرژی های جایگزین مانند انرژی های تجدیدپذیر در دستور کار قرار گیرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا امسال صنایع شرایط بحرانی نسبت به سال گذشته تجربه خواهند کرد، گفت: اگر جدول زمانبندی دقیقی داشته باشیم، ممکن است آسیبها کمتر شود.
رئیس خانه صمت ایران گفت: قرار بود شکایاتی از سوی جامعه تولیدی به قوه قضاییه ارائه شود تا خسارتهای قطعی برق به واحدهای تولیدی مطالبه و پرداخت شود، اما متاسفانه این اتفاق نیفتد.
سهلآبادی درخصوص اجرای بسته حمایتی صنایع که پیش از این وزیر صمت وعده آن را داده بود نیز گفت: این وعده هنوز محقق نشده و هیچ حمایتی صورت نگرفت. قرار بود بسته حمایتی، کمک به صنعتگران باشد، اما در عمل نه تنها هیچ حمایتی انجام نشد که بسته تنبیهی هم اجرا شد. در یک مورد معاونت معدنی وزارت صمت اعلام کرده بود که امکان تقسیط حقوق دولتی معادن برقرار میشود، اما متاسفانه جلوی این اقدام هم گرفته شد.
رئیس خانه صمت ایران همچنین گفت: در مورد مسائل مرتبط با بیمه تامین اجتماعی هم هیچ کمک و حمایتی از سوی دولت انجام نشد. امروز اگر کارفرما یک روز حق بیمه کارگرانش را پرداخت نکند، همه خدمات بیمه کارگران قطع میشود، در حالی که طبق قانون نباید این اتفاق بیفتد.
معدن مدیا