مهندس عسکرزاده، دبیر انجمن سنگ آهن ایران مطرح کرد:
در بسیاری مسائل به تعریف ها برگردیم و با تعیین هدف ماهیت آن مساله تصمیم سازی کنیم
سومین همایش چالش سنگ آهن و فولاد در تالار بورس کالا با حضور فعالان این بخش برگزار شد.
شیوا نیک وظیفه
مهندس عسکرزاده، دبیر انجمن سنگ آهن ایران در این نشست به بررسی چالش های این حوزه پرداخت و پیشنهاداتی در راستای رفع آن ارائه کرد.
عسکرزاده در این نشست عنوان کرد: بورس کالا در تمام دنیا فعال است و براساس یک نیاز تعریف شده و ابزار تسهیل کننده کسبوکار محسوب می شود، اگر ما هم آن را یک ابزار ببینیم بخشی از مشکلات حل خواهد شد.
وی افزود: متاسفانه در ایران قانون هایی در بورس کالا تعریف شده که بورس کالا را به ابزار نظارتی تبدیل کرده که تبعات خوبی ندارد و به نوعی بورسکالا به ابزاری برای دولت تبدیل شده است. بورس های کالایی یکی از بهترین ابزارهایی است که قیمت گذاری دستوری را حذف میکند و تمام محصولات زنجیره فولاد در یک رقابت سالم، میتوانند در بورس عرضه شوند و توازن و عدالت به زنجیره فولاد برگردانده شود.
دبیر انجمن سنگ آهن ایران تاکید کرد: موضوع عرضه محصولات بالادست در بورس کالا و استفاده از ابزار بورس برای ایجاد شفافیت در سامانه معاملات بالادست، از مدتها مدنظر انجمن بود و آن را پیگیری کرده بودیم. آنچه در بورس می تواند عرضه شود، کالا است که استانداردهای مورد نیاز را داشته باشند تا دیگر نیازی به شرح محصول نباشد. همین امر منجر شد تاسال گذشته، در مذاکرات با سازمان بورس، علل حساب محصولاتی مانند کنسانتره و گندله در بورس کالا به صورت مستمر عرضه شوند تا از ظرفیت بورس در کشف قیمت، شفاف سازی و یافتن نقطه تلاقی عرضه و تقاضا استفاده شود. همچنین در پی مذاکرات با شرکت بورس کالای ایران در سال گذشته، تفاهم نامه خوبی به امضا رسید تا واحدهای تولیدی محصولات خود را در بورس کالا عرضه کنند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر چالش های قیمتی در حوزه سنگ آهن وجود دارد اما اگر بتوان با اصلاحات آن، هزینه بیشتری برای فرآوری سنگ آهن در نظر گرفت، می توان برنامه کاهش حدعیار را اجرا کرد. در نتیجه ذخایر معادن کشور افزایش یافته بهره گیری معادن در جهت استفاده بهینه از منابع طبیعی کشور، به شکل چشمگیری تغییر می کند.
عسکرزاده افزود: با افتخار گفته میشود در سال گذشته صادرات کنسانتره صفر بوده و البته این موضوع جای افتخار ندارد.
وی در ادامه به مداخلات دولت اشاره کرد و گفت: در دولت به قدری مسائل را پیچیده می کنند و برای هر موضوعی بخشنامههای پیدرپی می دهند که مسیر را سختتر کرده و مشکل را حل نمی کند که البته نگاه تخصصی و کارشناسانه به معدن ندارند. در صورتیکه دولت باید توجه خود را به مسائل به شکل کلان داشته باشد برای نمونه آنچه در اکتشاف در بخش معدن داریم برای سالهای خیلی قبل است و در سالهای اخیر دولت نقش اساسی در این مورد نداشته است.
وی در بخش دیگری ازصحبت های خود اظهار داشت: پیشنهاد می شود بحثسهمیه بندی در عرضه بورس کالا برداشته شود، بعلاوه اینکه در تصمیمات به جای نگاه عرضه محور، تقاضامحور حاکم گردد. بنابراین اگر سهمیه بندی ها برداشته شده و موضوع تقاضا محوری اعمال شود و مازاد از طریق فضای کسب و کار صادر شود، دامپینگ به وجود نمی آید.
وی در آخر عنوان کرد: باید در بسیاری مسائل به تعریفها برگردیم و با تعیین هدف ماهیت حضور آن، تصمیم سازی کنیم.
به روزرسانی سیستم اتوماسیون و ابزار دقیق ماشین 3 ریخته گری
تدوین استراتژی با رویکرد رشد پایدار با مشخصههای بارز توجه به مسائل …
بومیسازی یونیزاسیون چمبر ضخامتسنجهای خطوط نورد شركت …