شهیدی، رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور مطرح کرد:
تغییر سیاست سازمان زمینشناسی با افزایش دقت اکتشافات
شیوا نیک وظیفه – به گفته رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، کشورهای معدنی جهان به سمت استخراج ذخایر پنهان حرکت کردهاند و ایران نیز باید اطلاعات را از اعماق پهنههای معدنی افزایش دهد.
شهیدی عنوان کرد: به این منظور از سال گذشته طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف مواد معدنی از استان خراسان جنوبی آغاز شد و در ادامه در استانهای کردستان و آذربایجان غربی ادامه یافت. در سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور اولین حلقه چرخه معدنکاری یعنی اکتشاف را انجام میدهیم؛ هدف ما این است در این بخش به شناخت بیشتر مواد معدنی در کشور بپردازیم.
وی افزود: تا امروز ۸۱ ماده معدنی در کشور رصد و پایش شده است و مطمئن هستیم مواد معدنی بیشتری نیز در کشور وجود دارد. سازمان زمینشناسی از سال گذشته با تغییر سیاست خود، مقیاس را از یک صدهزارم به یک پنجاههزارم رسانده که بهاینترتیب دقت کار برای اکتشافات منابع چهار برابر افزایش یافته است.
شهیدی خاطرنشانکرد: تا پایان سال ۱۴۰۲ میتوانیم حدود ۲۵۰ هزار کیلومترمربع از مساحت کشور را با مقیاس یک پنجاههزارم برداشت داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: آنچه در کشور تاکنون باب بوده این است که مواد معدنی در سطح کشور شناسایی و ثبت شده و بر این اساس بیش از ۵۵ میلیارد تن انواع ذخیره معدنی در کشور قطعی و بقیه ذخیره زمینشناسی پیشبینیشده است. سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور نزدیک به دو دهه است که به شناسایی ذخایر پنهان روی آورده است، به این معنی که این ذخایر بههیچعنوان نشانههایی روی سطح زمین ندارند، بنابراین امیدواریم با استفاده از ژئوفیزیک هوایی بتوانیم این ذخایر معدنی را شناسایی کنیم.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با تأکید به اهمیت برداشتهای ژئوفیزیک هوایی گفت: در این شیوه میتوان در مدتزمان کوتاه اطلاعات عمقی و شناختمان از ذخایر زیرزمینی را افزایش دهیم و با آغاز کار در استان خراسان جنوبی، در یک سال گذشته عناصر جدیدی برای نخستین بار در شرق کشور کشف شد.
شهیدی افزود: امیدواریم با اجرای طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف مواد معدنی و شناخت دقیقی که حاصل میشود، شاهد تنوع گواهی کشفها باشیم؛ همانطور که شاهد پیدا شدن ردپاهایی از ژرمانیم، نیکل و دیگر عناصر جدید در اکتشافات اخیر بودیم، امروز دنیا به سمت عناصر خاص رفته است و ما نیز باید بتوانیم در این زمینه فعالیتها را گسترش دهیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: با توجه به تنوع معدنی و موقعیت خاص زمینشناسی کشور، تعداد عناصر موجود در کشور میتواند به عدد ۸۵ نیز برسد و در جدول تناوبی عناصر، ۱۵ عنصر نادر خاکی سبک و سنگین وجود دارد که عناصر نادر خاکی سبک این جدول در کشور شناسایی شده است.
.
.
.
.
.
.
.