در بخش هايی از جمله اکتشاف، توليد مواد معدني و جذب سرمايه گذار در طرح ها و پروژه ها؛
برنامه های تدوین شده توسط ايمپاسکو در سال ۱۴۰۰
شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران در راستاي سياست هاي سازمان ايميدرو و استراتژي هاي خود و با در نظر گرفتن وضعيت صنعت و ساير عوامل تاثيرگذار در اقتصاد کشور، نسبت به تدوين برنامه هاي عملياتي خود به صورت سالانه اقدام مي کند.
شیوا نیک وظیفه
این شرکت به عنوان بازوي اجرايي ايميدرو، با هدف تبديل شدن به يک شرکت مرجع و نوآور، تهيه و توليد انواع مواد معدني را از طريق اکتشاف، استخراج و فرآوري مواد معدني بر عهده دارد که يک وظيفه استراتژيک در تامين مواد اوليه معدني کشور محسوب مي شود و در سال هاي اخير و با برنامه ريزي مدون حداکثر استفاده از توان بخش خصوصي در دستور کار قرار گرفته و فرصت هاي سرمايه گذاري در تمام حوزه هاي فعاليت اين شرکت فراهم شده است. بر اين اساس جايگاه شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران در زنجيره توليد صنايع معدني کشور بسيار حائز اهميت بوده و با توجه به اختيارات قانوني که در بدو تاسيس اين سازمان توسعه اي مد نظر قرارگرفته شده است و رفع برخي موانع و محدوديت هاي ايجاد شده طي سال هاي اخير، مي تواند تاثير ارزشمندي در اين وضعيت داشته باشد؛ اين در حالي است که مي توان حمايت از گسترش فعاليت هاي اکتشافي، مشارکت بخش خصوصي در توسعه طرح هاي معدني، تامين زيرساختها درخصوص واحدهاي مرتبط براي ترغيب به مشارکت بنگاه هاي کوچک در معادن و صنايع معدني، انتقال تکنولوژي مناسب و به روز براي معادن کشور و فراهم آوردن زمينه سرمايه گذاري هاي داخلي و خارجي در معادن کشور را از جمله برنامهها و اقدامات موثر در رفع موانع توليد در شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران برشمرد.
استفاده از توان بخش خصوصي همچنان از رويکردهاي اصلي شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران است و در سال هاي اخير با واگذاري يا برون سپاري فعاليت ها توانسته هزينه ها را کاهش دهد، ضمن آنکه عمده دلايل افزايش توليد به واسطه افزايش حجم سرمايه گذاري و اصلاح خطوط توليد بوده است.
در همين حال طرح احياء، فعالسازي و توسعه معادن کوچک مقياس با هدف فعال سازي معادن کشور است که در راستاي افزايش توليد و اشتغال بويژه در مناطق محروم با محوريت توسعه و حمايت از اکتشاف و بهره برداري از ظرفيت معادن غيرفعال و قابل توسعه در کشور با استفاده از توان سرمايه بخش خصوصي در دستور کار اين شرکت بزرگ قرار دارد.
از سوي ديگر آمايش جامع از معادن کوچک مقياس کشور به تفکيک استاني، فراهم شدن بستر هم افزايي و همسويي مسوولان و مديران در ارگان ها و نهادهاي دولتي در سطوح مختلف ، ايجاد شفافيت و اطلاع رساني گسترده تمامي فعاليت ها به منظور ايجاد فرصت برابر براي تمامي بنگاه هاي توليدي بخش معدن، ايجاد زيرساخت مناسب و اطلاع رساني براي فرهنگ سازي و نحوه پذيرش و مراجعه ذينفعان و رسيدگي به درخواست ها از جمله اقدامات صورت گرفته طرح احيا ، فعال سازي و توسعه معادن کوچک مقياس برشمرده مي شوند.
همچنين فراهم شدن زمينه جذب سرمايه بخش خصوصي و سهيم شدن بيش از پيش اين بخش در حوزه معدن و صنايع معدني، ايجاد فرصت مناسب براي توسعه استارت آپ ها و شرکت هاي دانش بنيان به منظور معرفي نوآوري و تکنولوژي هاي نوين در حوزه معدن و صنايع معدني، ايجاد فرصت تامين سرمايه مورد نياز براي معادني که امکان تسهيلات بانکي به دليل بوروکراسي اداري برايشان ميسر نمي شود، امکان استفاده از فرصت توسعه براي احياي معادن در مناطق کمتر توسعه يافته، شناسايي فرصت هاي کوچک معدني براي سرمايه گذاران بمنظور توسعه و ايجاد اشتغال بهويژه در مناطق کمتر توسعه يافته و ايجاد و افزايش ارزش افزوده مواد معدني و توسعه شبکه هاي تخصصي معدن آخرين اقدامات صورت گرفته طرح احيا، فعال سازي و توسعه معادن کوچک مقياس است.
ايمپاسکو در سال ۱۴۰۰ برنامه هايي در بخش هاي مختلف از جمله اکتشاف، توليد مواد معدني و جذب سرمايه گذار در طرح ها و پروژه هاي خود تدوين کرده است. با توجه به پيشران بودن بخش اکتشاف در توسعه معدن و صنايع معدني کشور و ايجاد توسعه پايدار، ۸۰ هزار متر حفاري در بخش هاي سنگ آهن، زغال سنگ و پلي متال، ۱۵ هزار کيلومترمربع تهيه نقشه هاي زمين شناسي از جمله اهم برنامه هاي اکتشافي ايمپاسکو در سال ۱۴۰۰ است به گونه اي که دريافت ۳۶ فقره پروانه اکتشاف را ميتوان از ديگر برنامه هاي سال ۱۴۰۰ شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران برشمرد.
همچنين ايمپاسکو در بخش توليد مواد معدني، بيش از ۱/۷ ميليون تن محصول و نيز واگذاري راهبري معدن و طرح به بخش خصوصي را در دستور کار خود دارد. همچنين چندين طرح توسعه اي در نقاط مختلف کشور از جمله معدن طلاي هيرد، کارخانه توليد کاغذ از کربنات کلسيم، راه اندازي معدن طلاي دره اشکي، احداث واحد توليد ۴۰ هزار تني نفلين سينيت و … در سال ۱۴۰۰ به بهره برداري خواهد رسيد. بر اساس اين گزارش، بهرهبرداري از اين پروژهها سرمايهگذاري بيش از ۸ هزار ميليارد ريال را براي شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران در سال ۱۴۰۰ به همراه داشته است. يادآور مي شود ، احداث راه دسترسي معدن سرب نخلک در استان اصفهان، احداث کارخانه هاي توليد کود فسفاته با ظرفيت ۶۰۰۰ و ۲۰۰۰۰ تن، احداث واحد توليد سيليکو متال در مجتمع فروکروم جغتاي و پروژه ساخت کارگاه تصفيه شمش (اتاق طلا) از جمله ديگر طرحهايي است که از سوي ايمپاسکو در سال ۱۴۰۰ قابل بهرهبرداري است. بر اساس اين گزارش با بهره برداري از طرحهاي ذکر شده، شاهد اشتغال مستقيم ۵۲۰ نفر و اشتغال غير مستقيم ۱۱۳۲ نفر خواهيم بود. هدف از بهره برداري طرح هاي ذکر شده توليد کاغذ، توليد کنسانتره نفلين سينيت، توليد کود فسفاته، توليد سيليکو متال و نيز توليد شمش طلا است.
ايمپاسکو به دنبال برنامه ۶۷ هزار مترحفاري شرکت در سال گذشته توانست به ميزان ۱۱۷ درصد حفاري اکتشافي ( ۷۷ هزار متر) را در پايان سال ۹۹ محقق کند. بيشترين ميزان حفاري اکتشافي توسط شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران در سال گذشته مربوط به استان سيستان و بلوچستان است که انجام بيش از ۳۸ هزار متر حفاري اکتشافي در اين استان نشان از توجه دولت به توسعه اشتغال و افزايش توليد در مناطق کمترتوسعه يافته دارد.
احياء، فعال سازي و توسعه ۲۵۳ معدن ، اقدام به منظور صدور جواز تاسيس و افزايش ظرفيت و تامين مواد اوليه براي ۱۵ واحد فرآوري از اهم اقدامات اجرايي انجام شده در سال ۹۹ بود. مجموع دستاوردهاي کمي طرح يادشده از ابتدا تاکنون شامل شناسايي و اولويت بندي ۳۱۲۰ معدن، انجام اقدام کلينيکي روي ۱۴۶۳ معدن و احياء، فعال سازي و توسعه ۳۹۹ معدن بوده است.
مدیرعامل ایمپاسکو خبر داد: برنامه انجام ۸۰ هزار متر حفاری اکتشافی در سال ۱۴۰۰
طاهرزاده انجام ۸۰ هزار متر حفاری اکتشافی توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران را از جمله برنامه های این شرکت در سال ۱۴۰۰ عنوان کرد.
امیرعلی طاهرزاده با اشاره به اهمیت عملیات اکتشافی در ایمپاسکو گفت: با توجه به پیشران بودن بخش اکتشاف در توسعه معدن و صنایع معدنی کشور و ایجاد توسعه پایدار، ۸۰ هزار متر حفاری در بخش های سنگ آهن، زغال سنگ و پلی متال، ۱۵ هزار کیلومترمربع تهیه نقشه های زمین شناسی از جمله اهم برنامه های اکتشافی این شرکت در سال ۱۴۰۰ است. دریافت ۴ فقره گواهی کشف از دیگر برنامه های سال ۱۴۰۰ شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران است.
وی با اشاره به برنامه ۶۷ هزار مترحفاری شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در سال گذشته گفت: خوشبختانه در پایان سال ۹۹ شاهد تحقق ۱۱۷ درصدی حفاری اکتشافی (۷۷ هزار متر) بودیم.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران بیشترین میزان حفاری اکتشافی توسط این شرکت در سال گذشته را مربوط به استان سیستان و بلوچستان عنوان کرد و افزود: انجام بیش از ۳۸ هزار متر حفاری اکتشافی در این استان نشان از توجه دولت به توسعه اشتغال و افزایش تولید در مناطق کمترتوسعه یافته دارد.
معرفی و تشریح عملکرد یکی از شرکتهای تابعه ایمپاسکو؛
گزارش عملکرد مجتمع سنگ آهن فلات مرکزی در سال 1399
مجتمع معادن سنگ آهن فلات مرکزی ایران متشکل ازمعادن سنگ آهن مختلف به شرح ذیل می باشد که در مراحل مختلف اکتشاف، استخراج و فرآوری قرار داشته و محصولات تولیدی از طریق بورس به فروش می رسد.
سنگ آهن چاه گز:
معادن سنگ آهن چاه گز در فاصله 65 کیلومتری شهرستان بافق قراردارد.که مطابق پروانه بهره برداری میزان کل ذخیره قطعی آهن جمعاً 88000000 تن و متوسط عیارآهن آن طبق پروانه بهره برداری 57 درصد میباشدکه در دو توده تقریباً موازی شرقی وغربی متمرکز شده است.
براساس پروانه بهره برداری میزان کل ذخیره این معدن391/248/13تن سنگ آهن با عیار آهن79/38 درصد در سه بخش شرقی، غربی و مرکزی بوده،که بهره برداری از آن در سال 1385 شروع شده است.
آنومالی شمالی: آنومالی شمالی در فاصله 25 کیلومتری شهرستان بافق قرار دارد که مطابق پروانه بهره برداری ذخیره قطعی آهن محاسبه گردیده برابر 235 میلیون تن با عیار متوسط 28 درصد میباشد.
مجموعه معادن زاغیها : مجموعه معادن زاغیها متشکل از 2 آنومالی (2c،4) در فاصله 10 کیلومتری شهرستان بافق باذخیره قطعی مطابق گواهی کشف 000/843/3 تن با عیار متوسط 43/26 درصد و 000/346 تن با عیار متوسط 55/51 درصد سنگ آهن هماتیت و مگنتیت با هزینه کشف 000/000/600/7 ریال می باشد. نتیجه فعالیت های اکتشاف تکمیلی ذخایر جدیدی شناسایی گردیده که پس از بررسی و تائید نهایی اعلام خواهد شد.
آنومالی 5a (شیطور)
این آنومالی درفاصله80کیلومتری شهرستان بافق قراردارد. سنگ آهن این آنومالی به صورت سه توده مجزا شرقی ، مرکزی و غربی متمرکز گردیده است. عملیات تجهیز و اکتشافات تکمیلی این آنومالی به اتمام رسیده که جهت بررسی و تائید به سازمان صنعت ،معدن و تجارت استان ارسال شده است.
سنگ آهن چاه باشه1:
این معدن واقع در شهرستان اردکان با میزان کل ذخیره قطعی براساس گواهی کشف صادره از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان 000/555/1 تن سنگ آهن هماتیت با عیار متوسط 44/21 درصد با هزینه اکتشاف 000/000/000/18ریال می باشد.
سنگ آهن 13C:
این معدن واقع در شهرستان بافق با میزان کل ذخیره قطعی براساس گواهی کشف صادره از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان 276000 تن سنگ آهن هماتیت با عیار متوسط 32 درصد با هزینه اکتشاف 000/000/900/5 ریال می باشد.
سنگ آهن 17C:
این معدن واقع در شهرستان اردکان با میزان کل ذخیره قطعی براساس گواهی کشف صادره از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان 131000 تن سنگ آهن مگنتیت با عیار متوسط 3/52 درصد با هزینه اکتشاف 000/000/500 ریال می باشد.
عملکرد معادن مجتمع:
از معدن چاه گز در سال 99 میزان استخراج سنگ آهن و باطله در مجموع 4.8 میلیون تن بوده که برای تولید بیش از 382 هزار تن محصول دانه بندی، بیش از 550 هزار تن سنگ آهن استخراج گردیده است.
شایان ذکر است در همان سال به میزان حدود 555 هزار تن سنگ آهن دانه بندی پرعیار به فروش رسیده که این میزان فروش مربوط به ذخایر سال گذشته و تولید سال 99 می باشد.
همچنین در سال های اخیر معادن میشدوان و آنومالی شمالی جهت استخراج و بهره برداری به شرکت سرمایه گذاری نوظهور کویر بافق واگذار گردید. در سال 99 مجموع استخراج باطله و سنگ آهن به میزان 16.6 میلیون تن انجام گرفت که حدود 3 میلیون تن آن سنگ آهن بوده است.
در خصوص کارخانه فرآوری معدن آنومالی شمالی فاز تحقیقات و مطالعاتی آن در حال انجام است و مقرر گردیده است شرکت سرمایه گذار احداث کارخانه را در سال جاری شروع و تا پایان سال 1401 به بهره برداری برساند.
طرح های پژوهشی مجتمع:
طرح های پژوهشی که در حال انجام می باشد، در راستای طراحی محصول و ارتقاء راندمان محصول تولیدی قرارداد انجام سرمایه گذاری به منظور پژوهش و احداث و بهره برداری از کارخانه فرآوری با استفاده از باطله کارخانه های خردایش و دانهبندی و پرعیارسازی خشک فلات مرکزی ایران انعقاد گردید که پس از انجام مطالعات، در سال 99 خط فرآوری راه اندازی گردید.
همچنین فاز مطالعاتی پرعیارسازی دپوهای کلوخه باطله معدنی جهت استحصال سنگ آهن که توسط شرکت آریا جنوب ایرانیان در حال اجرا می باشد.
از دیگر طرح ها می توان به طرح انجام پروژه پژوهشی مطالعه و بررسی پرعیارسازی ذخایر کم عیار کانسنگ آهن معدن چاهگز با هدف محصول دانه بندی و تغلیظ شده در مقیاس آزمایشگاهی اشاره کرد.
در ضمن به منظور افزایش بهرهوری و راندمان از توسعه، انتقال و بومی سازی پژوهش و فناوری های نوین در مجتمع کمک گرفته شده است. توسعه و انتقال پژوهش و فناوری های نوین به عنوان اصلی ترین هدف طرح سعی دارد تا امکان استفاده از علوم جدید و علوم توسعه یافته معدنکاری از جهات مختلف را در سطوح مختلف مدیریتی، طراحی و اجراء در شركت سنگ آهن فلات مركزي ايران اعم از بخش های راهبردی و برنامه ریزی، مالی و بازرگانی، اداری و منابع انسانی، اکتشاف، استخراج و فراوری و فنی و حتی سیاسی و اجتماعی بوجود آورد و در مواقع ضرور با استفاده از امکانات موجود از ایجاد، انتقال و بومی سازی فناوری های پیشرفته در افزایش بهره وری و راندمان استفاده نموده، منجر به ارزش افزوده گردد.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.