شیوا نیک وظیفه
نخستین کنفرانس ملی ریختهگری مداوم به همت شرکت فولاد هرمزگان در بندرعباس با محورهای بررسی تکنولوژی ریختهگری مداوم، رونمایی از کتاب فولاد تمیز و سخنرانی مدیران و کارشناسان صنعت فولاد در زمینه ریختهگری مداوم برگزار شد. در حاشیه این کنفرانس گفتگویی با علیرضا کاظمی، معاون تکنولوژی و توسعه فولاد هرمزگان و دبیر اجرایی کنفرانس ملی ریخته گری مداوم داشتیم.
کاظمی در گفتگو با معدن نامه عنوان کرد: کنفرانس ریخته گری توسط فولاد هرمزگان در سطح کشوری برای اولین بار بود که برنامه ریزی و در تاریخ 26 و 27 اذرماه اجرایی شد. در صنعت فولاد کشور کنفرانس های زیاد با عناوین مختلف و ماهیتا موضوعات عمومی برگزار می شود ما در فولاد هرمزگان با الگوبرداری از کشورهای خارجی بالاخص اروپا، برنامه ریزی اولین کنفرانس تخصصی در زمینه فولاد را داشتیم. از آنجا که دانش ریختهگری در جهان بهطور مداوم در حال تکمیل و بهروزرسانی است باید در ارتباط با این موضوع، ارزیابی مداومی از وضعیت صنعت کشور انجام شود که با توجه به نیاز خودمان موضوع ریخته گری مداوم را برای این کنفرانس انتخاب کردیم.
وی به اهداف اصلی برگزاری کنفرانس اشاره کرد و افزود: برگزاری این کنفرانس ها سبب می شود تجارب صنعت در بخش ریخته گری مداوم در سطح کشور تبادل شود به طوری که ما تجارب خود را دراختیار دیگر فعالان بگذاریم و متقابلا بتوانیم از دستاورد و تجارب آنها آگاه شویم تا در ادامه هم افزایی در صنعت کشور اتفاق بیافتد و در این راستا شرکتهای دانش بنیان و مجامع دانشگاهی را به کار گیریم و از دانش آنها استفاده کنیم. ارتباط مستمر صنعت و دانشگاه باهدف دستیابی به جایگاهی برتر در صنعت فولاد بهشدت احساس میشود.
معاون تکنولوژی و توسعه فولاد هرمزگان در ادامه اهداف دیگری را ذکر و تصریح کرد: یکی دیگر از اهداف ما توسعه صنعت فولاد در مواردی است که باید روی آنها تمرکز شود تا توسعه هدفمند با اصول درست داشته باشیم. شناسایی مشکلات و نیازهای فناوری و بومیسازی قطعات، تجهیزات و مواد مدنظر است. بومیسازی در صنایع، حقیقتا فرآیندی است که نیاز به نقشهراه دارد و غایت آن استفاده بهینه از همکاریهای بینالمللی و ایجاد امکان تولید محصول و فناوریهای مربوط به آن، به اشکال مختلف در داخل است.
گاظمی در آخر عنوان کرد: ما به دنبال این هستیم به مباحث ناشی از تغییرات آینده مانند هوشمند سازی و انقلاب صنعتی نسل چهارم بپردازیم. شناسایی آخرین فناوریها و دستاوردها در حوزه ریختهگری مداوم فولاد می تواند دستاورد برگزاری کنفرانس این چنینی باشد. با توجه به تولید فعلی فولاد کشور (کمی و کیفی) و نیاز به توسعه خطوط فولادسازی و ریختهگری مداوم مطابق افق ۱۴۰۴ نیاز است که آخرین فناوریهای ماشینهای ریختهگری مداوم بررسی و معرفی شود.
نظر شما چیست؟